Treballar el cooperativisme i els valors cooperatius a l’aula és essencial per fomentar una educació basada en la solidaritat, la participació i el treball en equip. Promou un sentit de responsabilitat compartida i contribueix a formar una ciutadania crítica i compromesa amb el seu entorn, capaç de construir projectes col·lectius i sostenibles.
Com a part del seu compromís amb l’extensió del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària entre la població més jove, CoopCamp ofereix diverses propostes dirigides a personal docent i estudiantat amb l’objectiu de promoure una societat més crítica, participativa i compromesa. Algunes de les iniciatives més destacades són:
- Formació per a docents: Com s’ha d’organitzar la cooperació a l’aula? 6 sessions; els dijous de 18 a 20 h des del 06/02 al 20/03 del 2025. Presencial al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona. L’objectiu és reflexionar al voltant de les pedagogies cooperatives i la seva aplicació a l’aula, d’una forma pràctica i enfocada a la pràctica docent.
Aquest curs està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
- Premis de Cooperativisme per a Instituts del Camp de Tarragona. Convocatòria per premis per treballs de 4t d’ESO, treballs de recerca de Batxillerat i treballs de projecte de Cicles Formatius, relacionats amb el cooperativisme. Termini per presentar els treballs fins el 20 de juny de 2025.
- Taula de docents. Espai vivencial pel professorat on debatre, practicar, revisar i obtenir recursos per traslladar el cooperativisme, l’economia social i solidària i els seus valors a l’aula. Aquest espai representa un canvi respecte les Taules de Docents fetes fins el 2025, amb la voluntat de bastir un espai útil i funcional per les participants i pel seu dia a dia a l’aula.
La primera sessió de la Taula de Docents 2025 es convocarà durant el mes d’abril de 2025.
- “Cultura i comunitat educativa: treballem plegades?” dins el Cicle de Xerrades Cultura i Economia Social i Solidària, professionalitzem-nos! L’11/02 al Centre Cultural Antic Ajuntament de Tarragona.
- Visites guiades per conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona, un recorregut pel cooperativisme català i els seus valors, descobrint cooperatives d’avui que porten més de 100 anys vinculades a l’Economia Social i Solidària
- Tallers d’introducció i d’aprofundiment a l’Economia Social i Solidària i al Cooperativisme. Aquells instituts que volen sol·licitar algun d’aquests tallers cal que es posin en contacte amb CoopCamp a educacio@coopcamp.cat.