Carregant Esdeveniments

Territori Cooperatiu és la proposta cultural que presenten diferents cooperatives del territori de visites guiades per conèixer el moviment cooperatiu al Camp de Tarragona a través d’una descoberta turística dels espais, arquitectura i successos al llarg de la història.

Es tracta d’un recorregut pel cooperativisme català i els seus valors, contextualitzat amb el moment històric en què es van fundar les organitzacions fins a l’actualitat i la seva vinculació amb l’Economia Social i Solidària.

Es presenta aquest projecte en el marc del Dia Internacional de les Cooperatives, de la mà de la cooperativa Camins Km 0.

 

La primera Cooperativa Agrícola de Catalunya

Societat Agrícola de Valls

Aquesta ruta pel barri antic de Valls arriba fins a la plaça del Carme, on es troba la Societat Agrícola de Valls. El 1888, els pagesos decidiren unir els seus recursos i es van organitzar en cooperativa. La visita apropa la figura de Lluís Homs, un cooperativista convençut i l’arquitecte encarregat de construir-la.

*Aquesta visita guiada inclou un tast de cortesia de productes de la cooperativa als antics cups de vi.

L’arquitectura que revolucionà el cooperativisme del Camp català

Cooperativa Falset Marçà

Cèsar Martinell és un personatge històric clau del cooperativisme del Camp de Tarragona. En aquesta visita enoturística a la Cooperativa Falset-Marçà es donarà a conèixer qui era, i quina era la seva vinculació amb la construcció de les anomenades Catedrals del Vi.

*Aquesta visita guiada inclou un tast de cortesia de productes del celler cooperatiu.

  • Més informació i reserves: www.etim.cat
  • Telèfon: 617 929 018

 

Arquitectura i cooperativisme obrer tarragoní

Cooperativa Obrera Tarraconense

Pujol de Barberà va ser arquitecte municipal, cooperativista, i l’encarregat de construir la seu social de la cooperativa de consum més important de Tarragona, la COT. En aquesta ruta urbana per la Rambla Nova, el Mercat Central fins la COT es descobrirà una arquitectura lligada als canvis socials, l’impuls del cooperativisme i el feminisme emergent.

*Aquesta visita guiada inclou un tast de cortesia a la Cooperativa Obrera Tarraconense dins l’oferta cultural i d’oci de la ciutat.

Ca Robusté, set segles d’història d’un palauet gòtic rehabilitat per l’ESS

La Titaranya – Cooperativa d’habitatges i locals socials

Una descoberta turística del casc històric de Valls, els espais de mercat en l’època medieval, fins arribar a Ca Robusté, on es conserva un important llegat gòtic-mudèjar. Actualment l’immoble acull una cooperativa de consum, i forma part del projecte La Titaranya, Cooperativa d’habitatges socials, i hotel d’entitats.

*Aquesta visita guiada inclou un tast de cortesia de productors locals de la cooperativa de consum La Bajoca.

 

És imprescindible fer reserva prèvia a cadascuna de les cooperatives que configurem aquesta proposta.

 

Mostra els detalls

Data:
6 juliol
Hora:
10:00 - 14:00
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , , , , ,

Compartiu aquesta història. Trieu la vostra plataforma!

Go to Top