Finalitzada la 4a edició del programa Tarragona Economia Social i Solidària. Aquest dijous 12 de setembre, algunes de les participants van presentar davant el tribunal els seus projectes per optar a  les BequESS.

El TESS és el programa de formació i acompanyament a l’emprenedoria, impulsat per Coopcamp i Tarragona Impulsa (Ajuntament de Tarragona), especialitzat en projectes d’economia social i solidària (ESS). Va néixer el 2018, amb la idea d’ajudar els emprenedors i emprenedores del territori amb una idea de negoci sota els principis de l’economia social i solidària.

Les BequESS premien els millors projectes del programa TESS i els doten de suport econòmic per a la seva fase inicial. La dotació és de 4.000 €, per primer classificat, i de 3.000 € per al segon i el tercer.

El programa TESS s’adreça a persones i col·lectius que vulguin iniciar un projecte amb impacte social, ambiental o cultural positiu. També a empreses socials de recent creació (amb menys de divuit mesos d’antiguitat) i entitats socials que volen llençar una primera línia de negoci. Durant els mesos de programa, s’han ofert tretze sessions formatives presencials enfocades a la consolidació de les idees de negoci dels participants i també en l’acompanyament tècnic dels equips de Tarragona Impulsa i CoopCamp.

En aquesta edició s’han exposat sis projectes dels quals tres, Ametlla pastisseria, Ebrium Project i Revista Dillums, opten a les beques. La resta han presentat el seu projecte davant del tribunal per tal de rebre un feedback per part seva. Els guanyadors de cada beca es coneixeran en les properes setmanes.

Pel que fa al tribunal, aquest ha estat constituït per Montse Adan, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç; Gerard Nogués, tècnic de CoopCamp; Albert Papell, membre de La Teulada, la xarxa d’organitzacions de l’economia social i solidària de Tarragona; Elvira Vidal, consellera del Grup Municipal de Junts per Catalunya i Gemma Fusté, consella del Grup Municipal d’ERC.