A CoopCamp acompanyem a projectes econòmics col·lectius del Camp de Tarragona des dels seus moments inicials i de constitució de noves activitats a la consolidació, creixement i adaptació a nous escenaris. Ho fem en temàtiques com els tràmits de constitució, viabilitat econòmica i finançament, definició estratègia del projecte, sostenibilitat d’equips, mediació de conflictes i comercialització i comunicació. També ajudem a la transformació d’empreses convencionals per esdevenir iniciatives de l’ESS i oferim assessorament especialitzat per a iniciatives d’habitatge cooperatiu, projectes agroecològics, comunitats energètiques locals i cooperatives d’impuls municipal. L’equip d’assessorament està format per cooperatives de l’Ateneu (Milmans, Ronda, L’Economat, Fasolà, INSTA i El Far).

A QUI ENS DIRIGIM? >

Voleu engegar
una activitat
econòmica?
Us ho posem fàcil!

Per l’assessorament comptem amb diverses cooperatives especialitzades en l’acompanyament a la creació i consolidació de projectes cooperatius i d’ESS. Us oferim assessorament personalitzat en necessitats com l’elaboració d’estatuts, procés de constitució, pla de viabilitat, formació en cooperativisme, sostenibilitat col·lectiva i gestió d’equips, etc.

A més d’un assessorament personalitzat, oferim 2 itineraris formatius:

ENGEGUEM EL NOSTRE PROJECTE COOPERATIU

De manera regular oferim un itinerari de formació inicial per aquells grups que volen engegar el seu projecte cooperatiu. També va dirigit a entitats que vulguin incorporar els valors de l’ESS o empreses que es troben en situació de crisi o properes al tancament, com una sortida per a les seves treballadores. L’itinerari consisteix en 4 sessions de 4h:

  • Sessió 1: Estratègia per a projectes de l’ESS
  • Sessió 2: Pla de viabilitat i comptabilitat analítica
  • Sessió 3: Ser cooperativa: introducció, règim laboral i  règim fiscal
  • Sessió 4. Constituir una cooperativa: règim jurídic,
    estatuts i reglament de règim intern

CONSOLIDEM-NOS

Anualment fem una proposta de formacions diverses per dotar d’eines els projectes col·lectius. Des de com aplicar l’economia feminista i l’ètica de les cures, vies de finançament, eines comercials amb valors o comunicació, la incorporació de noves sòcies o la importància de la documentació social, entre moltes d’altres propostes.

Presents a
tot el territori

Treballem en xarxa i de manera complementària amb més de 10 organismes i serveis municipals d’emprenedoria i promoció econòmica de tot el territori amb l’objectiu d’acompanyar de prop aquells casos que poden esdevenir projectes de l’economia social.

Butlletí CoopCamp
Vull rebre informació de CoopCamp

Impulsa:

 

Promou i finança: