Visites guiades gratuïtes per descobrir el cooperativisme vallenc

El Pol Cooperatiu de Valls, format per 8 entitats de l’Economia Solidària, es presenta en societat aquest octubre a través de dues visites guiades gratuïtes que repassen el passat i present del cooperativisme i l’associacionisme obrer local.

Les visites seran els divendres 11 a les 6 de la tarda i 25 a les 12, i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Vallencs i la Cambra de Comerç de Valls. Cal inscripció prèvia al 621265905 o a info@caminskm0.com

La ruta s’endinsa en els orígens del cooperativisme, els gremis i el moviment associatiu, amb exemples locals de totes les èpoques com el Sindicat Agrícola de Valls, el primer de Catalunya. A través de 10 parades en espais i edificis emblemàtics, descobrirem la importància d’aquest moviment econòmic basat en la satisfacció de les necessitats populars i no en l’enriquiment personal d’una minoria: als anys 20 del s. XX la Cooperativa Elèctrica de Valls va néixer per fer front als abusos de La Canadenca amb el preu de la llum, però sabies que aquest 2024 s’ha constituït la cooperativa de consum  L’Electra Vallenca, amb el mateix propòsit?

La ruta també passarà pels locals de les entitats que conformen El Pol Cooperatiu Vallenc, que ofereixen productes i serveis molt diversos:

  • Camins Km0 (serveis turístics)
  • Eixam Arquitectures SCCLP (arquitectes)
  • Grup de Consum La Bajoca (alimentació ecològica)
  • La Titaranya SCCL (habitatge cooperatiu)
  • L’Economat SCCL (desenvolupament local)
  • Milmans Assessoria SCCLP (gestoria i assessoria d’entitats i cooperatives)
  • Punt d’Accés SCCL (telefonia i internet)
  • Produccions Saurines SCCL (audiovisuals i comunicació)

El seu objectiu és la intercooperació, és a dir ajudar-se i fer créixer aquest model econòmic alternatiu. Les persones interessades en conèixer aquest moviment i l’emprenedoria col·lectiva, tenen al seu servei l’oficina de l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp a Valls, al C/Carnisseria 25, 1r 4a, un servei gratuït del Departament d’Empresa i Treball que ajuda a engegar o transformar activitats econòmiques de l’Economia Social i Solidària. Precisament el 8 d’octubre CoopCamp comença a Vallsgenera un itinerari formatiu de 4 sessions per a l’impuls d’idees de negoci d’Economia Social i Solidària.