Arriba una nova edició de les Jornades Territori de Vincles, una iniciativa promoguda per l’Associació Vall del Corb i CoopCamp i que té per objectiu generar noves oportunitats de vida en un context d’adaptació al canvi climàtic i impulsar el repoblament rural.

Enguany les Jornades estan encarades a oferir eines pràctiques per uns territoris rurals vius i estan distribuïdes en 3 sessions temàtiques que tindran lloc a diferents indrets de la Vall:

Dissabte 26/10  Transició energètica local: apoderem-nos i intercanviem iniciatives. Lloc de realització: Guimerà 
Es reflexionarà sobre els impactes del model energètic i les principals solucions per a una transició energètica justa a nivell global, es coneixeran iniciatives per la descarbonització, el foment de les renovables i l’eficiència energètica a nivell local i es presentarà Watt del Corb, la comunitat energètica de la Vall del Corb.

Dissabte 09/11  Habitatge: Reutilitzem recursos de construcció. Lloc de realització: Ferran (Estaràs) 
Com rehabilitar les cases de manera saludable i eficient per al benestar de les persones? Quins materials es poden reutilitzar i re-adaptar per una construcció que permeti reduïr residus? Es proposa una jornada per debatre sobre el que és una rehabilitació sostenible; on es podrà veure en una obra real aquest concepte i es podran realitzar activitats pràctiques en bioconstrucció: revestiments naturals, tractament de la fusta i manipulació de la pedra.

Dissabte 23/11  Agroecologia: Compartim maquinària agrícola. Lloc de realització: Belltall
Quins són els reptes i dificultats vinculats al paper de la maquinària agrícola en la producció agrària? Com es poden resoldre col·lectivament? En aquesta jornada es parlarà de la manca d’adaptació de la tecnologia a les finques diverses i heterogènies, la tendència a la hipermecanització i la dificultat d’accés dels petits projectes als equips necessaris per fer viable la seva activitat. Es mostraran iniciatives col·lectives per a l’accés a la maquinària compartida i exemples d’adaptació d’aquesta a la diversitat de models productius.

 


Per a més informació: territoridevincles@gmail.com
i a X @de_vincles i @lavalldelcorb i a Instagram @territori_de_vincles i @lavalldelcorb.