Carregant Esdeveniments

Ets una cooperativa o entitat de l’ESS i t’agradaria saber com millorar la governança interna de la teva entitat?

Reserva’t aquestes dates a l’agenda!

Des de CoopCamp iniciem un Itinerari de Consolidació per tractar la Governança a les cooperatives. Així, al llarg de sis sessions navegarem sobre els diferents aspectes que ens ajudaran a millorar la governança als nos-tres equips i projectes: quins models organitzatius tenim, com podem estructurar la nostra organització i quins aspectes hem de tenir en compte a l’hora de fer-ho. Així mateix, també abordarem els diferents factors, visibles i invisibles, que poden tenir un impacte en les relacions que es donen en el marc de l’entitat i eines per a resoldre-ho.

Objectius generals:

  • Reflexionar al voltant de la governança interna de les cooperatives o entitats de l’ESS i les estructures de funcionament
  • Fer un breu recorregut teòric pels elements de governança i oferir sessions d’assessorament col·lectiu per a abordar casos concrets
  • Conèixer diferents elements i eines per a millorar la governança dels equips i projectes

Programa

5/12/2023

Sessió 1 – Introducció a la governança i models organitzatius|

De què parlem quan parlem de governança? Com ens governem tenint en compte la identitat, la cultura de relació i l’estratègia de la cooperativa? Quins models organitzatius hi ha i de què ens serveixen els organigrames? Les estructures ens ajuden o ens limiten?

12/12/2023

Sessió 2 – Com ens organitzem a la cooperativa|

Parlem dels diferents rols (societaris-laborals), la divisió de tasques i funcions reproductives-productives, visibles-invisibles. Què es valora més i per què? Sobrecàrrega de rols, projectes i la divisió mental de què és societari i què és laboral.

19/12/2023

Sessió 3 – Sessió col·lectiva de suport mutu|

Assessorament col·lectiu per part de l’Esberla a partir de les bases treballades durant les sessions 1 i 2. Les participants tindran ocasió de portar un cas sobre la realitat de la seva entitat per mirar de resoldre la necessitat de forma col·lectiva.

9/01/2024

Sessió 4 – Les relacions internes i invisibles|

Quins poders, rangs i privilegis operen a la nostra entitat que no són visibles i interfereixen en les relacions? Com ens comuniquem internament per tenir-nos cura?

16/01/2024

Sessió 5 – La gestió d’equips i de conflictes|

Com gestionem l’equip de la cooperativa? Com encarem els conflictes interns derivats dels nostres rols i projectes?

23/01/2024

Sessió 6 – Sessió col·lectiva de suport mutu|

Assessorament col·lectiu per part de l’Esberla a partir de les bases

treballades durant les sessions 4 i 5. Les participants tindran ocasió de portar un cas sobre la realitat de la seva entitat per mirar de resoldre la necessitat de forma col·lectiva.

Formació a càrrec d’Ariadna Mendieta Simó i Clara Giberga Fernández de Villarán, de l’Esberla.

L’Itinerari està dissenyat per a fer-lo complet. Si les sessions es comparteixen amb una altra persona de la cooperativa, en el moment de la inscripció cal comunicar-ho per correu a anna.rodriguez@coopcamp.cat

Formació virtual gratuïta. Cal inscripció prèvia.

 

Mostra els detalls

Data:
5 desembre, 2023
Hora:
12:00 - 14:00
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, , , , , , ,

Compartiu aquesta història. Trieu la vostra plataforma!

Go to Top