Carregant Esdeveniments

PRE- FESCT 2021

ACTES PREVIS A LA 3a FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA DEL CAMP DE TARRAGONA

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “L’economia social i solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics”

09 de juny 2021 / a les 12 h/ Acte telemàtic

Des de Mas Carandell i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona, us convidem a la presentació del llibre “L’economia social i solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics” dels sociòlegs Ivan Miró i Jordi Estivill.

La sinopsis del llibre planteja que si bé l’economia social històrica, a Catalunya, nasqué al bell mig d’un segle XIX caracteritzat per l’emergència del capitalisme industrial i l’antagonisme del moviment obrer,  a les primeres dècades del segle XXI l’economia social i solidària catalana suma nous reptes i aliances. Enfront seu, un sistema globalitzat que –sota les seves pulcres interfícies digitals– amaga un planeta en flames per la injustícia social, l’autoritarisme polític, la desigualtat econòmica i la devastació ambiental. Al darrere, una llarga tradició de col·lectivitats solidàries, de cooperativismes i sindicalismes emancipadors, d’associacionismes i mutualismes fraternals. Al costat, una majoria social que estima l’autoorganització col·lectiva, expressada en l’àmbit local i municipalista; que promou l’autodeterminació política, social i econòmica. Al davant, unes generacions que empenyen la transformació feminista i la transició ecològica de l’economia; i unes comunitats migrades que aixequen una nova  economia popular, diversa i antiracista.

A l’horitzó, el projecte històric i present de l’economia social i solidària: afrontar quotidianament les necessitats i aspiracions col·lectives bastint un futur amb justícia social, democràcia política, equitat econòmica i sostenibilitat ambiental. És a dir, la construcció –diferenciada del capitalisme i de l’Estat– d’un àmbit econòmic per la transformació social.

L’acte comptarà amb la presentació del llibre per part d’un dels autors, Ivan Miró, sociòleg, cooperativista i soci de la Ciutat Invisible.

INSCRIVIU-VOS

 

Recinte

ON-LINE (Plataforma Zoom)

Organitzador

Coopcamp
Telèfon
681623453
Correu electrònic
info@coopcamp.cat

Compartiu aquesta història. Trieu la vostra plataforma!

Go to Top