L’objectiu és fer més visible el moviment de l’economia social i solidària a la ciutat

Un total de 12 iniciatives de l’economia social i solidària conformen l’ecosistema cooperatiu de Reus i han editat un directori per fer més visible la xarxa de projectes de l’economia social i solidària de la ciutat.

Aquesta acció ha servit per celebrar el Dia Internacional del Cooperativisme, que té lloc el primer dissabte del mes de juliol, i per posar de manifest els valors cooperatius amb els que s’han construït com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat.

Els ecosistemes o pols cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.

El pol cooperatiu de Reus es proposa impulsar l’economia social i solidària a la ciutat, en base a 3 eixos principals:

  • Situar el cooperativisme com un referent en sectors clau.
  • Resoldre necessitats compartides a partir de la intercooperació, el suport a la consolidació dels projectes, la gestió i la visibilització.
  • Tenir, amb el temps, un espai de referència.

Un ecosistema format per 12 iniciatives reusenques

Aquest nou espai d’intercooperació està format per un total de 12 projectes i organitzacions de la ciutat: El Brot, Vegrà Organic, La Caseta de l’Arbre, Kunkay Care, l’Alkimista, Remahlik, Software Solutions, Les Abelles, Icaria Acció socio-educativa, Enrenou, Ennatura’t i Tracta’m.

L’Ateneu CoopCamp, impulsor de l’ecosistema

L’Ateneu CoopCamp és organització impulsora del pol cooperatiu i que s’encarrega de dinamitzar i executar la feina tècnica.

Forma part de la seva raó de ser, treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el que està treballant a les principals ciutats del territori.

 

descarregueu-vos el directori