Consisteix en un programa d’activitats enfocades a fer més visible el moviment de l’economia social al Baix Penedès

La xarxa d’entitats de l’economia social i solidària del Baix Penedès, juntament amb l’Ateneu CoopCamp, presenten la 1a Setmana de La Mallola que es durà a terme del 30 de setembre al 7 d’octubre en diferents punts del Baix Penedès.

Es tracta d’un programa que té per objectiu fer més visible el moviment de l’economia social i solidària existent al Baix Penedès a partir de la visita i proposta d’activitats en diferents seus d’organitzacions socials.

La 1a Setmana de La Mallola compta amb un total de 7 activitats que serviran per conèixer de primera mà i en un format distès i de lleure, l’activitat que desenvolupen les entitats en el seu dia a dia.

Un ecosistema format per 7 iniciatives del Baix Penedès

La Mallola és una xarxa formada per 7 iniciatives de l’economia social i solidària que intercooperen per promoure el desenvolupament local i la transformació ecosocial de la comarca.

Els ecosistemes o pols cooperatius són agrupacions socioempresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.

La Mallola es proposa impulsar l’economia social i solidària a la comarca, en base a 3 eixos principals:

  • Situar l’economia social i solidària i el cooperativisme com un referent en sectors clau.
  • Resoldre necessitats compartides a partir de la intercooperació, el suport a la consolidació dels projectes, la gestió i la visibilització.
  • Esdevenir,, amb el temps, un agent socioeconòmic de referència.

Aquest nou espai d’intercooperació està format per un total de 6 projectes i organitzacions de la comarca:

Per què La Mallola?

Un mallol és un cep plantat de fa poc. En aquest cas, l’ecosistema cooperatiu del Baix Penedès pren el mallol com un símbolisme representatiu del territori, terra de vinya. El mallol, cep jove, com el moviment, i alhora ple de branques que s’enrreden fent xarxa les unes amb les altres.

L’Ateneu CoopCamp, impulsor de l’ecosistema

L’Ateneu CoopCamp és una de les organitzacions impulsores de l’ecosistema cooperatiu.

Forma part de la seva raó de ser, treballar per fomentar el cooperativisme i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el que està treballant.

InscriVIU-VOS

>> Descarregueu el programa aquí