Es tracta d’assessoraments individualitzats a càrrec de professionals expertes en diferents àmbits que analitzen la viabilitat i la sostenibilitat de cada iniciativa

Forma part de la missió de l’Ateneu CoopCamp treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona. De fet, la xarxa d’organitzacions de l’Economia Social i Solidària és cada cop més extensa i diversa al territori. Només al Camp de Tarragona, els darrers 4 anys s’han creat més de 40 nous projectes cooperatius.

Amb l’objectiu de consolidar aquesta xarxa i també de fer-la créixer, l’Ateneu ha engegat la campanya MOVEM FITXA per oferir acompanyament individualitzat a iniciatives empresarials emmarcades en l’economia social i solidària de forma gratuïta.

Consisteix en sessions de tutoria amb persones expertes en determinats àmbits de l’emprenedoria i els negocis per tal d’ajudar a la consolidació i a la sostenibilitat dels projectes. Són professionals que acompanyen des de la idea més primària, a la creació de l’estratègia de l’activitat, a la realització d’un pla de gestió i viabilitat, a la comunicació o comercialització o a la forma jurídica del projecte i el seu règim laboral i fiscal, per exemple.

Més enllà d’acompanyar noves idees de negoci o cooperatives ja creades, l’Ateneu també ofereix servei d’assessorament a organitzacions que volen transformar-se. Seria, per exemple, el cas d’associacions, clubs o fundacions que han desenvolupat una línia de negoci i que volen mantindre la característica d’entitat sense ànim de lucre. La fórmula cooperativa permet continuar el funcionament democràtic i potenciar la participació activa de les persones sòcies. A diferència de l’associació, l’objectiu principal de la cooperativa és cobrir necessitats i interessos socioeconòmics de les persones sòcies, tot fent una activitat empresarial de base col·lectiva.

També empreses en funcionament que volen convertir-se en cooperativa perquè han vist en aquesta fórmula una oportunitat per implicar les persones treballadores en el projecte empresarial i, alhora, aconseguir més capital, compartir les responsabilitats i així doncs, dotar l’organització d’un funcionament més participatiu i motivador.

O el cas de les empreses que es troben en dificultat de continuïtat, en què la continuïtat del negoci mitjançant la fórmula cooperativa es considera una bona alternativa per evitar el tancament i la pèrdua de llocs de feina.

Els acompanyaments individualitzats es poden realitzar tant en línia com de forma presencial, garatint les mesures de seguretat, i tenen una durada d’una hora en cada sessió.

Sol·licitar hores d’assessorament és gratuït, però és necessari demanar cita prèviament. Per fer-ho cal enviar un correu electrònic a info@coopcamp.cat.

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són espais de trobada i serveis de referència al territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa, en el marc del Programa d’Economia Social promogut pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

VOLEM MOURE FITXA