Es tracta de la 2a edició d’aquesta proposta formativa que impulsem l’Ateneu CoopCamp i l’Ajuntament de Reus

Amb l’objectiu de crear cooperatives d’èxit per a negocis compromesos amb la societat i el medi ambient i de fomentar el cooperativisme com a eina d’una emprenedoria arrelada a la ciutat, compromesa amb una ocupació justa i sostenible i conscient dels reptes ecològics que vivim, l’Ateneu CoopCamp i l’Ajuntament de Reus presentem la 2a edició de l’itinerari formatiu “Programa d’emprenedoria en cooperativisme”.

Per poder-hi participar cal inscriure’s abans del 12 de gener. D’entre totes les inscrites, després se seleccionaran 10 idees de projecte de la ciutat (i la seva zona d’influència) que rebran un programa intensiu de formació i assessorament expert de 25 hores de durada durant els mesos de gener i febrer del 2024.

 

Al final de les sessions, entre totes les iniciatives participants, s’escolliran els tres projectes d’emprenedoria més desenvolupats i estratègics per participar en el programa d’incubació amb un seguiment més detallat per part de CoopCamp i la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació.

El programa formatiu es divideix en 11 sessions, de 2 h 30’ de durada cadascuna, que aniran a càrrec de professionals especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària. L’horari de les sessions serà de 15 a 17:30 h.

  • Dijous 23/01/24 : Presentació del Programa als 10 projectes seleccionats. Introducció al cooperativisme, a càrrec del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament de Reus i CoopCamp
  • Dimarts 25/01/24: Com connectar amb el teu projecte d’emprenedoria. Definició del model d’empresa d’acord amb els principis i valors de cada persona emprenedora, a càrrec de Imma Vazquez.
  • Dimecres 30/01/24: La teva eficàcia personal: autolideratge efectiu i afectiu. Competències de la persona emprenedora, a càrrec de Xavier Plana, consultor, formador i coach, especialitzat en organitzacions.
  • Dijous 01/02/24: De la idea a l’emprenedoria real: l’estratègia d’empresa. Definició i posada en marxa del Pla de Treball, a càrrec de Estela Pinyol, consultora i formadora especialitzada en creació d’empreses.
  • Dimarts 06/02/24: L’Estudi de mercat. Eines d’anàlisi de la clientela i el mercat, a càrrec d’una tècnica investigadora de mercats i analista de dades.
  • Dimecres 08/02/24: Com fer un pla de viabilitat econòmica. Elaborar un pla economicofinancer útil, fàcil d’interpretar i adaptar, a càrrec de Jordi Escoda de Coopcamp
  • Dijous 13/02/24: Eines comercials per vendre amb valors. Pla de màrqueting i pla de vendes, a càrrec d’Amanda Pérez, de CoopCamp
  • Dimarts 15/02/24: Estratègia per a una comunicació transformadora. Eines i reflexions per construir un relat comercial des del cooperativisme, a càrrec d’Annelie Bäder, de CoopCamp
  • Dimecres 20/02/24: Com funciona una cooperativa. Característiques societàries, fiscals i laborals, a càrrec de Mario González, de CoopCamp
  • Dijous 22/02/24: L’ecosistema cooperatiu de Reus. La intercooperació com a estratègia d’enfortiment dels nostres projectes, a càrrec de Gerard Nogués, de CoopCamp
  • Dilluns 27/02/24: Presentació final del projecte i selecció dels 3 projectes que accediran la programa d’incubació durant un any.