Una vuitantena d’adolescents i 14 entitats del tercer sector i l’economia social i solidària han impulsat aquesta trobada per donar a conèixer projectes i iniciatives del Camp de Tarragona

Un total de 14 entitats del tercer sector i de l’economia social i solidària del Camp de Tarragona han treballat conjuntament per fer realitat la segona edició de la POV Fest. Aquesta trobada té per objectiu per fer visibles els projectes i iniciatives destinades a acompanyar joves en situació de vulnerabilitat, així com crear un espai d’intercanvi i connexió entre els i les participants.

El Parc de la Ciutat de Tarragona s’ha convertit, aquest dissabte, en un espai on els i les joves han estat les protagonistes. Durant tota la jornada, s’han organitzat diverses activitats liderades per les mateixes entitats participants, destacant la importància de la feina conjunta en la creació d’oportunitats per a aquests nois i noies.

El festival ha comptat amb tres espais diferenciats: una zona d’activitats, amb propostes lúdiques i motivacionals liderades pels propis adolescents; un espai de paradetes amb l’exposició de projectes d’inserció laboral per a joves; i una zona de converses, on s’han compartit experiències vitals dels mateixos nois i noies. Aquesta col·laboració entre entitats ha permès no només oferir un espai de celebració, sinó també generar vincles per enfortir la xarxa de suport per a les persones joves en situació de vulnerabilitat.

Amb una vuitantena de participants, les activitats han inclòs graffiti, boxa, trenes africanes, venda de roba de segona mà i furgoteques, tot acompanyat de música.

 

Aquesta trobada ha estat possible gràcies a l’esforç i el compromís de 14 organitzacions i projectes del tercer sector i l’economia social i solidària: l’Associació Ariadna, l’Associació Quilòmetre 0, Actua SCCL, Giravolt SCCL, Botiga Amiga – Fundació Formació i Treball, Prollema – Fundació Casa Sant Josep, L’Escac SCCL, el Centre de Noves Oportunitats (Intermedia), el Casal Popular La Turba, l’Ocell de Foc del Tarragonès i l’Alt Camp, l’Associació de Dones Africanes de Tarragona, l’Espai Jove Kesse, Tarragona Impulsa i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Juntes han unit esforços per oferir un espai on les persones joves del Camp de Tarragona s’han pogut expressar i connectar amb noves oportunitats formatives i laborals.

La Taula de Vulnerabilitats impulsada per CoopCamp

La proposta de la POV Fest és fruit del treball de la Taula de Vulnerabilitats que impulsa l’Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp.