La Taula de Vulnerabilitats és l’espai de trobada i intercooperació del Tercer Sector Social i l’Economia Social i Solidària (ESS) del Camp de Tarragona, impulsat per CoopCamp.

Té la finalitat de teixir aliances i impulsar projectes transformadors conjunts per impactar en el territori. Promou la ideació conjunta de nous recursos i serveis des de l’ESS i el cooperativisme, a partir de necessitats que es detecten al sector i al territori.

Disposa d’un pla de treball específic per posar aquests valors al servei de les necessitats dels col·lectius amb especials vulnerabilitats, especialment en l’àmbit de la seva inserció socio-laboral.

Les trobades es convoquen periòdicament, en divendres de 12h a 14h; i combinen el format online i presencial a Tarragona Impulsa.

ENTITATS PARTICIPANTS

Aglutina a una vintena d’entitats que atenen i treballen en l’acompanyament de persones en situació de vulnerabilitat, especialment joves.

Actua SCCL, Aprodisca, ARSU-Reus, Associació Ariadna, Associació Egueiro, Associació Quilòmetre 0, Associació Reus Refugi, Càritas, CEAR (Comisió Espanyola d’Ajuda al Refugiat), Cooperació Activa, Eduvic SCCL, Fundació Formació i Treball, Fundació Bara, Fundació Casa Sant Josep, Fundació Ginac, Fundació Topromi, Grans Projectes Solidaris (Reus Circ Social), Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Intress – Intress Creix, L’Escac SCCL, La Bastida SCCL, Llar Escola de Vida, Projecte Sostre 360º, Prollema, Punt d’Informació i Orientació sobre protecció internacional de Reus, de la CCAR (Comissió Catalana d’Acció pel Refugi), Suara SCCL, Up Social

La Taula està oberta a la participació de totes les entitats que en vulguin formar part.

EIXOS DE TREBALL

Aquest 2023 la Taula de Vulnerabilitats està treballant en:

Itineraris formatius

Darrere de tots els itineraris formatius hi ha el suport de les entitats per acompanyar i fer seguiment de les persones joves que cursen els itineraris.

A més d’un assessorament personalitzat, oferim 2 itineraris formatius:

Pretén millorar les competències personals i professionals associades a l’emprenedoria col·lectiva, a partir d’una idea o projecte emprenedor. El seu objectiu final no és tant la definició d’un projecte amb capacitat de ser implementat, sinó descobrir, desenvolupar i millorar l’habilitat i competència emprenedora en el marc de l’ESS.

Aquest 2023 hem activat la segona edició, que consta de 11 sessions formatives que combinen la formació teòrica amb visites a projectes d’interès. S’han inscrit 13 persones joves, derivades de les entitats que formen la Taula de Vulnerabilitats.

Podeu consultar més informació a la web, i en aquesta notícia trobareu dues històries d’èxit de joves que van cursar-ne la primera edició.

  • Itinerari d’Activació per a joves en situació de vulnerabilitat

Itinerari dirigit a joves que es troben desconnectats de les dinàmiques formatives i laborals, amb la voluntat de descobrir motivacions i interessos professionals a través de diversos tastets d’oficis.

L’objectiu final no és tant l’adquisició de competències tècniques sinó fomentar l’apoderament de les participants a partir de la descoberta d’interessos professionals i l’acompanyament necessari per desenvolupar los. La finalitat última és millorar les competències personals i motivacionals que permetin definir un projecte formatiu i vital a curt termini.

Aquest 2023 s’engegarà la primera edició, que s’iniciarà al novembre.

Trobada de joves en situació de vulnerabilitat

La tarda del dissabte 7 d’octubre tindrà lloc, al Parc Sant Rafael de Tarragona, una trobada dirigida a joves, especialment en situació de vulnerabilitat, amb la voluntat de visibilitzar projectes, entitats i recursos de l’ESS que tenen a l’abast per a la seva formació i inserció laboral; així com oferir-los un espai lúdic i d’oci on es puguin conèixer i relacionar-se entre ells.

Durant tota la tarda es duran a terme activitats lúdiques, artístiques i esportives; així com presentacions de programes, entitats i recursos; i també hi haurà parades amb productes de les entitats de la taula.

Altres accions

La Taula de Vulnerabilitats disposa de canals de comunicació interns, i també du a terme altres accions al llarg de l’any, com poden ser:

  • Catàleg de serveis i recursos de les entitats, amb la finalitat de donar-los a conèixer i facilitar-ne la contractació.
  • Mentories a entitats que busquen generar projectes d’autoocupació per a persones usuàries, en l’àmbit de la vulnerabilitat.
  • Acompanyament en la sol·licitud de subvencions específiques.

CONTACTE

Per a més informació sobre la Taula de Vulnerabilitats, podeu contactar a Gerard Nogués (gerard.nogues@coopcamp.cat) o Miriam Loaisa (miriam.loaisa@coopcamp.cat).

Butlletí CoopCamp
Vull rebre informació de CoopCamp

Impulsa:

 

Promou i finança: