L’ecosistema cooperatiu de Reus i l’Ateneu CoopCamp organitzen una nova edició de la festa de l’Economia Social i Solidària, que tindrà lloc dissabte 5 d’abril a la plaça de la Patacada
Aquesta quarta jornada, impulsada per les cooperatives de Reus, vol fer visible les iniciatives d’Economia Social a través d’una proposta lúdica oberta a tota la ciutadania. Durant tot el matí es duran a terme activitats lúdico-culturals per posar de manifest que el cooperativisme està present en molts sectors econòmics.
Les activitats es realitzaran a la plaça de la Patacada, el 5 d’abril, de 10 a 14 h i consistiran en:
- 10 h. Inici de la jornada amb la presentació de les cooperatives que formem l’ecosistema
- De 10:15 a 10:45 h. Taller participatiu de cuina d’aprofitament a càrrec de la cooperativa El Brot i Eixarcolant
- De 10:45 a 11:15 h. Xerrada La Moixonada “Per un habitatge cooperatiu a Reus”
- D’11:30 a 13 h Taula rodona eco-feminista “Dones generadores del canvi” amb ponents de diferents àmbits i sectors i debat participatiu:
- Sara Pérez, viticultora
- Marina Reig, de la Xarxa d’Economia Solidària i de la cooperativa La Clara Comunicació
- Maria Albà, de Malva Decreix
- Paula Somereta, de la cooperativa La Somereta i del col·lectiu Eixarcolant
- Modera: Laura Requesens Salvadó
- De 12:30 a 14 h. Vermut musical amb Dijeiluna per amenitzar el final de festa
Durant tota la jornada hi haurà servei de barra, una activitat d’escape room continu i un espai informatiu sobre la campanya “Compra local, paga en efectiu”.
L’ecosistema cooperatiu de Reus està format per un total de 10 iniciatives de l’Economia Social i Solidària de la ciutat: El Brot, La Caseta de l’Arbre, Remahlik (Campus), Les Abelles, Icària Acció socio-educativa, Ennatura’t ,Tracta’m, La Ganxeta (Giravolt), Espai Creix i Abacus Reus.
Els ecosistemes cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.
Les cooperatives de Reus, des d’aquest espai d’intercooperació, es proposen impulsar l’Economia Social i Solidària a la ciutat en base a 3 eixos principals:
- Situar el cooperativisme com un referent en sectors clau.
- Resoldre necessitats compartides a partir de la intercooperació, el suport a la consolidació dels projectes, la gestió i la visibilització.
- Disposar, amb el temps, d’un espai de referència del cooperativisme a la ciutat.
