Es tracta d’una proposta formativa de l’Ateneu CoopCamp que tindrà lloc a Vallsgenera del 8 d’octubre al 5 de novembre

L’Ateneu CoopCamp convoca la 13a edició de l’Itinerari formatiu “Engeguem el nostre projecte cooperatiu!” que, des de fa 7 anys, ha col·laborat a l’impuls de gairebé 63 noves cooperatives i entitats al Camp de Tarragona i a la generació de 322 llocs de treball directes.

Aquesta 13a edició tindrà lloc de forma presencial a Valls i s’impulsa amb la col·laboració de l’Institut Municipal de desenvolupament local, Vallsgenera.

L’objectiu de la proposta és donar les eines necessàries perquè aquelles idees de negoci emmarcades en l’economia social i solidària puguin crear un pla d’empresa i construir un model de negoci viable. A més a més, l’edició d’enguany incorpora una novetat. Una de les sessions de l’itinerari serà específica per a l’estudi de la viabilitat de projectes agroalimentaris, una formació que s’incorpora a la proposta després de detectar aquesta necessitat dins el sector.

L’itinerari vol acompanyar a construir alternatives d’autoorganització laboral que generin llocs de feina més dignes, on les persones siguin el centre del projecte i on sòcies i treballadores s’organitzin de forma horitzontal i igualitària.

També està pensat per a aquelles entitats que desitgin incorporar els valors de l’economia social i solidària als seus projectes o per a aquelles empreses que ara es troben en situació de fallida o properes al tancament, com una sortida per a les seves treballadores.

El programa formatiu d’enguany es divideix en cinc sessions que aniran a càrrec de professionals especialistes en els diferents àmbits de l’economia social i solidària i que formen part de l’equip tècnic de CoopCamp:

  • 8 d’octubre, de 17 a 19 h. Introducció a l’ESS i concreció del model de negoci, una sessió per abordar les primeres passes per començar a aterrar els projectes. A càrrec de Tais Bastida.
  • 15 d’octubre, de 17 a 19 h. La gestió administrativa, fiscal i laboral, un espai per treballar els aspectes més importants sobre la gestió administrativa, fiscal i laboral per iniciar els projectes. A càrrec de Mario González.
  • 22 d’octubre, de 17 a 19 h. La viabilitat econòmica del projecte, una formació enfocada a analitzar les eines que es poden fer servir per explorar la viabilitat econòmica dels projectes. A càrrec de Jordi Escoda.
  • 29 d’octubre, de 17 a 19 h. Sostenibilitat d’equips amb perspectiva feminista, una sessió pensada per avaluar la viabilitat humana dels projectes: com atendre tot allò que és important. A càrrec d’Anna Rodríguez i Jordi Escoda.
  • 5 de novembre, de 17 a 19 h. La viabilitat dels projectes agroalimentaris, una formació específica per a estudiar la viabilitat econòmica, el finançament i la intercooperació en projectes agroalimentaris. A càrrec d’Annaïs Sastre.