L’Ateneu Cooperatiu del Camp reprèn el curs amb la programació de diverses iniciatives distribuïdes arreu de la demarcació de Tarragona.

Després dels primers vuit mesos d’activitat, CoopCamp prepara per aquesta tardor diferents propostes vinculades a la difusió i la creació de xarxa al voltant de l’economia social i solidària i el cooperativisme. Així, durant aquest mes de setembre, l’Ateneu Cooperatiu del Camp organitzarà directament dues activitats i participarà en dues més com a entitat coorganitzadora, a més de convocar tres taules territorials de treball al voltant de diferents sectors.

Les iniciatives desenvolupades pròpiament per CoopCamp se centren en la formació sobre la creació i gestió d’un projecte cooperatiu. Els dos seminaris porten per títol “Ser cooperativa, una opció pel teu projecte” i es duran a terme el divendres 22 de setembre a les 09:00 h a L’Eina-Espai Empresarial d’El Vendrell (Carrer Camí Reial-Cinto, 13) i el dimarts 26 de setembre a les 18:00 h a la seu de Concactiva de Montblanc (C/de Daroca, 1). L’objectiu d’aquestes formacions és introduir a persones emprenedores al món cooperatiu, per tal que coneguin els valors, el funcionament i els avantatges de constituir un projecte empresarial amb aquesta fórmula.

L’Ateneu també participarà en dues activitats organitzades per AraCoop, el programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. La primera serà el dijous dia 21 de setembre a les 10:00 h al local de l’Economat, la seu de CoopCamp a Valls, que es troba al C/Abat Llort, 22, baixos. Serà un taller que porta per títol “Introducció al règim fiscal de les cooperatives” i que se centrarà en la gestió fiscal de les cooperatives, les característiques d’aquest tipus d’empresa i la llei 20/1990 que regula les cooperatives. La segona activitat es durà a terme el divendres 22 de setembre a les 09:30 h a la seu de VallsGenera a Valls (Carretera del Pla, 37ª). El taller organitzat per AraCoop porta per títol “Els fons propis en les cooperatives i en especial els Fons de Reserva en les cooperatives agràries” i explicarà què són els fons de reserva en el context d’una cooperativa i com s’han de gestionar.

FInalment, CoopCamp també ha convocat una sèrie de trobades amb agents del territori que treballen en sectors relacionats amb l’economia social i solidària i el cooperativisme. D’aquesta manera, el dimecres 20 de setembre es reunirà la Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona; el dilluns dia 25, la Taula Territorial de Docents i, el dimecres dia 27, la Taula de Treball al voltant de la dinamització econòmica de la Plana de Secà de l’Alt Camp. Cal destacar que la convocatòria d’aquestes taules ha estat possible gràcies a la xarxa creada a través de les diverses iniciatives organitzades per CoopCamp durant aquest curs.

Més informació sobre les activitats:

Ser cooperativa, una opció pel teu projecte | El Vendrell

https://coopcamp.cat/esdeveniment/ser-cooperativa-una-opcio-pel-teu-projecte-2/

 

Ser cooperativa, una opció pel teu projecte | Montblanc

https://coopcamp.cat/esdeveniment/xerrada-les-cooperatives-avui/

 

Introducció al règim fiscal cooperatiu:

http://aracoop.coop/esdeveniment/taller-introduccio-al-regim-cooperatiu-valls-ateneu-cooperatiu-coopcamp/

Inscripció gratuïta:

http://aracoop.coop/formulari-taller-introduccio-al-regim-fiscal-de-les-cooperatives-2017/

 

Els fons propis en les cooperatives i en especial els Fons de Reserva en les cooperatives agràries

http://aracoop.coop/els-fons-propis-en-les-cooperatives-i-en-especial-els-fons-de-reserva-en-les-cooperatives-agraries/

Inscripció gratuïta:

http://aracoop.coop/formulari-taller-els-fons-propis-en-les-cooperatives-i-en-especial-els-fons-de-reserva-en-les-cooperatives-agraries-2017/