El pròxim dijous dia 13 de juliol CoopCamp organitza la jornada formativa: LES COOPERATIVES D’HABITATGE. Entre totes, resolem necessitats. L’esdeveniment es durà a terme a l’Espai La Magrana (c/Miralbosc, 8 CP:43800 Valls) a partir de les 18.30 h.

Durant els primers mesos de funcionament de l’Ateneu, diversos col·lectius de persones s’han posat en contacte amb nosaltres per a obtenir informació sobre les cooperatives d’habitatge, especialment en model de cessió d’ús. Alguns d’aquests projectes ja han començat a caminar i d’altres estan en una fase molt inicial de recollir informació. En tots els casos, però, es fa evident la necessitat de formar-se col·lectivament i conèixer experiències de cooperatives d’habitatge que ja estan en funcionament.

És per això, que des de CoopCamp hem recollit aquesta necessitat i hem planificat aquesta jornada formativa que té per objectiu donar eines als projectes que valoren la possibilitat d’impulsar una cooperativa d’habitatges. Al mateix temps, la jornada és oberta a tothom que vulgui conèixer fórmules cooperatives d’accés a l’habitatge.

Plantegem la jornada en dues parts:

Sessió formativa a càrrec de la Fundació La Dinamo per explicar les característiques del model de cessió d’ús, el procés de creació d’una cooperativa d’habitatge, l’accés a finançament i el règim de gestió.

Taula rodona per presentar 3 experiències de creació de cooperativa d’habitatge amb característiques diferents.

  1. Un cas de model de cessió d’ús en l’àmbit metropolità, amb col·laboracions de l’administració pública – La Borda
  2. Un cas de model de cessió d’ús en l’àmbit rural – Cal Cases
  3. Un cas per garantir l’accés a l’habitatge a col·lectius vulnerables – Llars Familiars

Els 3 casos basaran la seva intervenció a partir d’aquests eixos:

– La necessitat que es pretenia resoldre en el moment de començar el projecte

– El sistema de gestió/organització de la cooperativa

– Projecte econòmic: finançament de la construcció/rehabilitació/compra, sistema de quotes, etc.

– Canvis rellevants des de la idea inicial a la que ha acabat sent

– Col·laboracions i aliances amb entitats, administracions, 3r sector, etc.

L’assistència a la jornada és gratuïta.