Es tracta d’una formació destinada a persones i entitats interessades a iniciar un projecte empresarial en forma de cooperativa.

REDESSA ha acollit aquest divendres 9 de març la primera sessió al voltant de l’itinerari formatiu E – “Engeguem el nostre projecte”. Fins a 27 participants treballaran durant el mes de març per tirar endavant un projecte d’emprenedoria sota la fórmula cooperativa i amb els valors de l’economia social i solidària. Les quatre jornades de formació que integren aquest itinerari estan destinades a proporcionar a les persones interessades les eines necessàries per a elaborar un pla d’empresa circumscrit als esmentats valors. Així, en les diferents sessions de l’itinerari formatiu, es treballarà al voltant de la definició del procés de construcció d’un pla d’empresa adient per a cadascuna de les organitzacions i els seus projectes i/o activitats i s’explorarà quines són les estratègies, processos i eines específiques que han de permetre que l’entitat integri la dinàmica de l’economia cooperativa, social i solidària en el seu funcionament.

El mes d’abril es durà a terme un segon itinerari – C, “Consolidem-nos!”, que està pensat per treballar la consolidació dels projectes ja iniciats. L’objectiu general del curs és construir un pla estratègic que permeti la consolidació de projectes ja existents dins de l’economia cooperativa, social i solidària.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i el Baix Penedès incorpora els itineraris formatius als serveis d’assessorament que ja ofereix actualment. L’acompanyament a les persones o entitats que desitgin emprendre un projecte i constituir-se en cooperativa és un dels objectius de CoopCamp, que forma part d’una xarxa de catorze ateneus impulsada des del programa aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Més enllà de l’atenció individual, l’Ateneu ha decidit implementar els itineraris de formació, que permeten fer un seguiment més continuat dels casos atesos, així com donar a conèixer les bases del cooperativisme i l’economia social als individus o col·lectius interessats en aquestes.

Tant l’itinerari E com l’itinerari C tenen una orientació pràctica i caràcter gratuït, prèvia inscripció de les participants a través dels següents enllaços: https://coopcamp.cat/esdeveniment/itinerari-e-1a-sessio/  [Itinerari 1] i https://coopcamp.cat/itinerari-c-consolidem-nos [Itinerari 2]