Una jornada el 16 de Juny al matí a Santa Coloma de Queralt oferirà la possibilitat de contractar productes i serveis ètics i responsables amb la societat i el medi ambient

El CDR de la Baixa Segarra organitza el dissabte 16 de Juny una jornada d’economia sobirana, amb l’objectiu que els participants puguin assessorar-se i contractar serveis alternatius a grans empreses que vulneren els drets humans i laborals arreu del món. «En un moment de canvi social com el que estem vivint a Catalunya en els darrers mesos, la sobirania econòmica ha emergit com un factor clau a l’hora d’exercir la sobirania política».

Segons els organitzadors, «amb petits canvis com pot ser el nostre consum, tenim al nostre abast el caminar cap a una sobirania econòmica, alimentària, energètica, financera, comunicativa, etc. Totes les que ens són imprescindibles per satisfer les nostres necessitats bàsiques.»

Aquesta jornada constarà de xerrades i d’una Install Party d’alternatives, el 16 de Juny d’11 a 14h al Casal de la Vila de Santa Coloma de Queralt . Comptarà amb la participació de Som Energia (llum), Som Connexió i Punt d’Accés (telefonia i internet), Arç Cooperativa (assegurances ètiques), Fiare (finances ètiques).

Membres d’aquestes alternatives assessoraran a les persones participants i ajudaran a fer la tramitació on-line dels seus serveis. També hi participaran mésOpcions, iniciativa que aplega diversos productes i serveis cooperatius i socials, Coop de Cap Anoia, grup de treball per l’economia social i solidaria de l’Anoia  i CoopCamp, servei d’assessorament i formació gratuïta per a projectes econòmics  cooperatius i socials.

QUÈ CAL PORTAR?

Per participar a la Install Party d’alternatives contractant els serveis que hi haurà, només cal portar les dades bancàries, la factura de la llum o telèfon/internet, o el contracte d’assegurança.CARTELL

MOSTRA D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA A LA BAIXA SEGARRA

Install Party d’alternatives

amb la participació de Som Energia (llum), Som Connexió i Punt d’Accés (telefonia i internet), Arç (assegurances), Fiare (Banca Ètica), mésOpcions (altres serveis i productes), CoopdeCap Anoia (grup per l’ESS de l’Anoia) i CoopCamp (assessorament a nous projectes cooperatius i socials). Membres d’aquestes iniciatives t’informaran i ajudaran a contractar aquests serveis.

HORARIS I ACTIVITATS

d’11 a 14h al Casal de la Vila (c/ Sant Vicenç 10, Santa Coloma de Queralt) Install Party
11:30h Presentació de CoopCamp
12:30h Xerrada “Economies alternatives al nostre abast”, amb Gerard Nogués de CoopCamp.
14:30h Dinar Popular
16:30h Xerrada Debat La repressió, la por i l’autocensura. Com fer-hi front? amb Eva Pous d’Alerta Solidària.
A continuació Xerrada Debat Situació de la querella per la República amb Querellantsxrepública.