Amb l’objectiu d’apropar els valors del cooperativisme i de l’economia social i solidària a tota la ciutadania i a peu de carrer, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona dóna a conèixer la campanya #hofemcooperatiu.

Ideada per la cooperativa de comunicació El Far i dissenyada per la Conca 5.1, la campanya porta per per lema «Canviem les regles del joc. Ho fem cooperatiu» i es difondrà per les xarxes socials amb l’etiqueta #hofemcooperatiu. Un eslògan que acompanyarà, d’ara en endavant, totes les accions comunicatives de l’Ateneu amb l’objectiu de convidar a transformar el teixit econòmic del Camp de Tarragona.

Aquest eslògan es desenvolupa en sis missatges que corresponen als principis cooperatius i donen motius per convertir una idea en un projecte que formi part de l’economia social i solidària: la gestió democràtica, la participació, la igualtat, l’autonomia, la formació, la intercooperació i l’arrelament al territori. 

En format de postals i cartells les frases s’acompanyen d’explicacions per a cada un d’aquests principis. Un material que es distribuirà en xerrades, formacions, locals i estands, però també es visualitzarà en format digital a les xarxes socials. També podeu consultar en aquest enllaç la Nota de premsa de la presentació de la campanya

Els sis missatges són:

1.- HO DECIDIM TOT JUNTES DES DEL PRINCIPI: Decidim formar part d’una empresa cooperativa i de gestionar-la democràticament.

Som persones sòcies treballadores i per tant ens impliquem en els processos de presa de decisió de la cooperativa, vetllant per equilibrar els beneficis individuals i els del projecte.

Descarrega aquí aquesta postal

2.- TRIEM COM, AMB QUI I PERQUÈ TREBALLEM: Traslladem els nostres valors al nostre lloc de treball.

Volem decidir com treballem, per això triem l’opció cooperativa i la gestionem de forma autònoma, responsable i d’acord als nostres principis.

Descarrega aquí aquesta postal

3.- ENS COMPROMETEM PERQUÈ CREIEM EN ALLÒ QUE FEM. Estem implicades amb el projecte cooperatiu perquè és l’opció professional que hem escollit que més s’adequa a la nostra vida i que ens permet transformar el nostre entorn.

Som sòcies treballadores de la cooperativa, això vol dir que compartim el treball, la gestió i la responsabilitat amb totes les persones implicades.

Descarrega aquí aquesta postal

4.- GENEREM EINES I RECURSOS PER SEGUIR CREIXENT COL·LECTIVAMENT. A les cooperatives destinem part dels recursos a la formació de les treballadores per consolidar i millorar el projecte.

Promoure la realització personal en els llocs de treball facilita que la cooperativa s’enforteixi i garanteixi els nostres llocs de feina.

Descarrega aquí aquesta postal

5.- COOPEREM PER RESOLDRE LES NOSTRES NECESSITATS I LES DE L’ENTORN. Posem al servei de la xarxa de cooperatives del territori tot allò que sabem fer, així contribuïm a que la nostra comunitat evolucioni d’una manera sostenible.

Les cooperatives ens ajudem, cooperem i no competim. Generem economia consolidant juntes els projectes cooperatius. Fem activitat econòmica respectant i prioritzant la vida de cadascuna de les persones.

Descarrega aquí aquesta postal

6.- UNA ECONOMIA RESPONSABLE AMB LES PERSONES I AMB LA VIDA. Ens organitzem de manera horitzontal i igualitària on totes tenim veu i vot.

El nostre objectiu principal és resoldre les necessitats de les persones que participem de la cooperativa i de les que ens envolten. Volem fer compatible el lloc de treball amb les nostres vides.

Descarrega aquí aquesta postal