L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp ha presentat aquest dimecres 13 de març, a la Cooperativa Obrera Tarraconense, una campanya per donar a conèixer a la ciutadania el cooperativisme i l’economia social com una via empresarial i d’autoocupació alternativa a tenir en compte. La campanya, ideada per la cooperativa de comunicació El Far, té per lema «Canviem les regles del joc. Ho fem cooperatiu» i es difondrà per les xarxes socials amb l’etiqueta #hofemcooperatiu. Un eslògan que acompanyarà, d’ara en endavant, totes les accions comunicatives de l’Ateneu amb l’objectiu de convidar a transformar el teixit econòmic del Camp de Tarragona.

Aquest eslògan es desenvolupa en sis missatges que corresponen als principis cooperatius i donen motius per convertir una idea en un projecte que formi part de l’economia social i solidària: la gestió democràtica, la participació, la igualtat, l’autonomia, la formació, la intercooperació i l’arrelament al territori. Els sis missatges són:

  • Ho decidim tot juntes des del principi

  • Triem com, amb qui i perquè treballem

  • Ens comprometem perquè creiem en allò que fem

  • Generem eines i recursos per seguir creixent col·lectivament

  • Cooperem per resoldre les nostres necessitats i les de l’entorn

  • Una economia responsable amb les persones i amb la vida

En format de postals i cartells les frases s’acompanyen d’explicacions per a cada un d’aquests principis. Un material que es distribuirà en xerrades, formacions, locals i estands, però també es visualitzarà en format digital a les xarxes socials i es podrà descarregar cada un dels missatges en aquest ENLLAÇ o bé el PDF amb totes les postals en aquest ENLLAÇ.

 

Vols emprendre en col·lectiu? Vine i t’ajudarem!

Pedro Redondo, tècnic de CoopCamp al Tarragonès, ha recordat que «CoopCamp és un servei que acompanya idees, projectes i cooperatives perquè puguin assolir el seu objectiu de ser una iniciativa d’economia social i solidaria». Les persones que volen emprendre col·lectivament compten amb l’assessorament específic de CoopCamp per al seu projecte: «només cal demanar cita prèvia en qualsevol dels punts d’atenció que l’Ateneu té a cada capital de comarca del Camp de Tarragona» així com en aquest ENLLAÇ.

 

Itineraris formatius per a nous projectes cooperatius i per a la consolidació dels existents

Durant els propers mesos CoopCamp ha organitzat dos Itinerarius Formatius gratuïts amb l’objectiu, d’una banda, d’incentivar la creació de nous projectes cooperatius i d’economia social i, de l’altra, consolidar projectes ja existents. El primer que es durà a terme és el curs «Engeguem el nostre projecte cooperatiu», que consta de 4 sessions entre els mesos de març i abril. Es tracta de la quarta edició d’aquesta formació, per on ja han passat un total de 63 participants i que ha acompanyat 40 nous projectes.

El curs definirà el procés de construcció d’un pla d’empresa adient a cada una de les entitats i els seus projectes i/o activitats i els facilitarà les estratègies, processos i eines específiques de forma coherent amb els valors de l’economia social i solidària. A banda d’aquestes sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, la metodologia del curs també inclou un acompanyament individual que es programarà de forma personalitzada per tal de donar suport en la construcció del projecte. Les sessions es duran a terme els dies 29 i 30 de març i el 4 i 11 d’abril a Redessa, (Reus). Les inscripcions a la formació ja es poden realitzar a la web de l’ateneu, en aquest ENLLAÇ.

L’objectiu del segon Itinerari Informatiu s’anomena «Consolidem-nos!” i té com a objectiu donar les eines necessàries que permetin la consolidació de projectes ja existents dins de l’economia cooperativa, social i solidària. Així es treballarà per definir tot un procés de construcció d’un Pla Estratègic adient a cadascuna de les entitats i els seus projectes i/o activitats.

El curs consta de dues jornades més sessions individuals i tindrà lloc a la seu de Redessa a Reus (Camí de Valls, 81-87). La metodologia de l’itinerari formatiu inclou, a banda de les sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, un acompanyament individual a programar. La propera jornada es celebrarà durant el mes d’abril i poden consultar més informació i realitzar la inscripció en aquest ENLLAÇ.

Formació sobre la fórmula cooperativa per a assessories i gestories

CoopCamp també ha organitzat dos tallers dirigits a assessories i gestories que vulguin conèixer la fórmula cooperativa. «La cooperativa: model societari i organitzatiu» tindrà lloc el 27 de març de 9:30 a 13:30 a Tarragona Impulsa, i el mateix dia de 15:30 a 19:30 a la Masia Vilarenc Zenit de Calafell. Les inscripcions es troben obertes en aquest ENLLAÇ.

Per a les gestories que vulguin especialitzar-se en la fórmula cooperativa, tindran l’oportunitat de fer-ho en un itinerari formatiu que CoopCamp organitza pel setembre.

Al maig arriba la segona Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona

De la mà de les organitzacions de la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica de Tarragona, l’11 de març se celebrarà la segona Fira d’Economia Solidària a la ciutat, amb l’objectiu de consolidar-se com a aparador del sector. Durant tot el dia es podran conèixer desenes d’iniciatives d’economia social i cooperativa que donaran a conèixer els seus productes i serveis.