CoopCamp crea la Taula d’Habitatge Cooperatiu del Camp de Tarragona per a fomentar  projectes de cohabitatge i ajudar l’administració pública a impulsar-ne

Aquest dilluns 4 de març s’ha celebrat a les dependències de Tarragona Impulsa la primera trobada de la Taula d’Habitatge Cooperatiu del Camp de Tarragona, un espai de treball impulsat per CoopCamp i que compta amb la presència d’agents socials i professionals del sector.

El seu objectiu és l’impuls de l’habitatge cooperatiu i altres fórmules de cohabitatge i tinença alternativa de la propietat. Vol esdevenir un espai d’intercanvi d’experiències, projectes, recursos i informació al Camp de Tarragona i amb la resta del país.

Aquesta primera sessió de treball ha servit per conèixer els diferents projectes i professionals d’habitatge cooperatiu al Camp de Tarragona, detectar necessitats comunes i proposar accions concretes, com ara l’assessorament a les administracions públiques interessades en generar o facilitar l’habitatge cooperatiu als municipis.

A la Taula hi participen les entitats d’àmbit nacional Sostre Cívic SCCL, Fundació La Dinamo i Omplim els buits! SCCL; dues cooperatives d’habitatge local: Llars Familiars SCCL i La Titaranya SCCL; professionals del sector: Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i Eixam Arquitectures SCCL; la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV i altres entitats del territori interessades en promoure el cohabitatge, com el Casal Popular La Raconera. Les entitats i persones interessades poden posar-se en contacte amb CoopCamp a info@coopcamp.cat

Una alternativa col·lectiva i assequible d’accés a l’habitatge

Paral·lelament a l’increment de les dificultats d’accés a l’habitatge per part de la població, han aparegut els darrers anys a Catalunya diverses cooperatives d’habitatge com a alternativa als preus abusius del mercat. Aquesta solució col·lectiva també permet generar comunitats solidàries, que es doten de fons econòmics per ajudar-se en moments difícils, garantint l’estabilitat de l’accés a l’habitatge.

L’habitatge cooperatiu és molt estès en altres països d’Europa i Amèrica,  arribant per exemple al 20% del parc d’habitatges a Dinamarca.