Va dirigida a productors, elaboradors, hostelers i en general a activitats dels sectors turístic i agroalimentari, principalment.  L’objectiu és comercialitzar conjuntament productes i serveis amb els valors i discurs propi d’aquest paisatge

 El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha organitzat per al pròxim 11 de març una jornada tècnica sobre “Els valors de la Plana de Secà de l’Alt Camp aplicats als productes i serveis”, que compta amb la col·laboració de CoopCamp juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, Fet a l’Alt Camp i la Vinícola de Nulles. La jornada, que tindrà lloc al Consell Comarcal de l’Alt Camp a Valls, té per objectiu treballar en una estratègia de promoció econòmica basada en la conservació i explotació d’aquests valors, buscant sinergies entre els productes i serveis de l’activitat econòmica del territori.

Entre d’altres sessions la jornada comptarà amb un networking per trobar i oferir productes i serveis sobre la Plana de Secà, un tast de vins i productes amb el discurs de la Plana de Secà, i amb experiències com la de «Fet a la Conca», una  cooperativa de serveis formada per productors i elaboradors de la Conca de Barberà que comercialitzen conjuntament els seus productes a partir dels valors del seu paisatge.

La jornada és gratuïta amb inscripció prèvia a través d’aquest Formulari.

Perquè és important la Plana Agrícola de Secà de l’Alt Camp?

«La Plana dels secans de l’Alt Camp és l’única en tot Catalunya que manté encara una integritat agrícola amb la representació de tots els conreus de secà típicament mediterranis en una matriu territorial encara poc afectada pels processos transformadors (…) se situa en la zona d’intersecció de les àrees de distribució dels diferents conreus de secà a Catalunya: els cereals, els fruiters de secà i la vinya.»

«La Plana és un dels agro-ecosistemes més amenaçats i de major interès biològic de Catalunya, acull la presència d’ocells vulnerables o en perill d’extinció a Catalunya i és un dels espais catalans amb més alta densitat de construccions vernaculars de pedra seca, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2018.»[1]

Informe Diagnosi Plana del Secà: https://coopcamp.cat/wp-content/uploads/2018/11/B2_Diagnosi_PlanaAgricoladeSeca.pdf