L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (Coopcamp) ja ha obert les inscripcions per participar a l’itinerari formatiu “Engeguem el nostre projecte cooperatiu”, que es durà a terme en 4 sessions entre els mesos de març i abril. L’objectiu és donar les eines necessàries per crear una empresa dins de l’economia cooperativa, social i solidària i assessorar a les entitats que desitgin incorporar aquests valors als seus projectes. Es tracta de la tercera edició d’aquesta formació, per on ja han passat un total de 63 participants i que ha generat 40 nous projectes.

Un cop més, el curs definirà el procés de construcció d’un pla d’empresa adient a cada una de les entitats i els seus projectes i/o activitats i els facilitarà les estratègies, processos i eines específiques de forma coherent amb els valors de l’economia social i solidària. A més, la formació posarà èmfasi en les necessitats de les noves empreses de definir quins són els seus objectius a assolir i permetrà als assistents conèixer quines són les variables que poden amenaçar la viabilitat dels projectes per tal de millorar els seus coneixements sobre la gestió dels mateixos.

Continguts i horaris

Per tal de revisar totes aquestes qüestions, els continguts que es treballarà es divideixen en dos blocs. El primer es centrarà en la creació i gestió de la iniciativa: definir la idea i l’equip que formaran el projecte, establir una estratègia de l’activitat, estudiar un pla de gestió i viabilitat del projecte i, finalment, treballar la comunicació i la creativitat com a eines d’innovació. Aquest primer bloc es durà a terme el divendres 29 de març – de les 16 h a les 20 h – i dissabte 30 de març – de les 9 h a les 13:30 h i de les 15 h fins a les 18:30 h – amb l’experta del Col·lectiu Ronda, Esther Perelló.  El segon bloc farà una introducció al model cooperatiu, sobre el règim laboral i el fiscal, el dijous 4 d’abril a càrrec d’Ernest Garcia i, el següent dijous 11 d’abril, es donarà a conèixer el procés de constitució d’una cooperativa, des del règim jurídic, els estatuts i el règim intern, de la mà de Marina Berga. Aquestes dues sessions es duran a terme de les 16 h a les 20 h.

A banda d’aquestes sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, la metodologia del curs també inclou un acompanyament individual que es programarà de forma personalitzada per tal de constituir un projecte.

La formació és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia de les participants a través de la web de Coopcamp: https://coopcamp.cat/itinerari-engeguem-el-nostre-projecte-marc-juny-2019