El mercat ofereix contínuament productes i serveis que sovint no es necessiten i, especialment aquestes festes, es converteixen en l’època de l’any en què es dispara el consumisme desmesurat, el comprar per comprar.

Amb l’objectiu de despertar consciències i fomentar la xarxa d’economia social i solidària local, l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp presenta una campanya de Consum Responsable amb 5 consells per fer, d’aquestes festes, un moment de l’any responsable amb la vida i amb l’entorn.

Aquests 5 consells es tradueixen en:

1. Afavoreix les economies que pensen en les persones, tingues en compte criteris de justícia i igualtat laboral. Recolzar iniciatives que s’organitzen de manera horitzontal i igualitària, on totes les persones tenen veu i vot. Projectes que fan activitat econòmica respectant, dignificant i prioritzant la vida de cadascuna de les persones. (Descarrega aquest consell)

2. Gaudeix de l’atenció personalitzada i propera que t’ofereixen les iniciatives locals. Fomentar la xarxa d’iniciatives del territori. (Descarrega aquest consell)

3. Llepa’t els dits i gaudeix amb productes de temporada i proximitat. Enfortir l’economia i la pagesia locals, afavorir la cultura alimentària de la zona, reduir el requeriment de transport i per tant el consum d’energia i els impactes ambientals. (Descarrega aquest consell)

4. Regala temps i salut a les persones que més estimes. Posar la sostenibilitat de la vida en el centre com a manera d’entendre la vida i l’entorn social. Tenir cura d’una mateixa i de les persones del voltant. (Descarrega aquest consell)

5. Consumeix amb responsabilitat i suma’t a les iniciatives que fan del món un lloc millor per viure. Contribuir a que la comunitat evolucioni d’una manera sostenible i alineada amb els objectius mundials de desenvolupament sostenible. (Descarrega aquest consell)

La campanya es difondrà a través de les xarxes socials de l’Ateneu CoopCamp. Els missatges també es poden descarregar per tal que altres projectes d’iniciativa cooperativa, social, local i/o solidària s’hi puguin sumar.

>> Descarrega tots els materials de la campanya.