Ho fa a través d’un itinerari formatiu per a personal tècnic i càrrecs electes de les administracions

La Taula de l’Administració Pública de CoopCamp és un espai de trobada, treball i formació organitzat per l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i dirigit a tots aquells ens públics del Camp que volen avançar en polítiques d’economia social i solidària.

És per això que, en el marc d’aquesta taula de treball, organitza un itinerari per acompanyar personal tècnic i càrrecs electes de les administacions públiques locals i comarcals interessats en fomentar polítiques d’aquest tipus. L’objectiu és donar eines i exemples reals d’altres territoris perquè puguin ser un referent a seguir.

El plantejament de la Taula de l’Administració Pública de CoopCamp d’aquest 2021 ve marcat pel context actual de crisi on s’està demostrant que l’economia social i solidària és un model sostenible per fer front a les crisis perquè posa la vida de les persones al centre de l’activitat dels projectes i perquè genera oportunitats laborals dignes. A més a més, planteja projectes comunitaris que busquen la millora i el benefici comú.

Les sessions d’assessorament que planteja enguany es traduïran en 3 càpsules en línia que partiran d’una introducció teòrica, després es mostraran exemples d’èxit, i finalment, hi haurà un espai de dubtes i preguntes amb expertes en la matèria. Cadascuna de les sessions tindrà 2 hores de durada.

3 sessions per acompanyar l’administració pública cap a polítiques d’economia social i solidària

El programa d’assessorament arrencarà el 12 de maig (de 10 a 12 h) amb una sessió sobre Cooperatives d’impuls municipal, a càrrec de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Durant el matí s’exploraran les possibilitats que hi ha per impulsar cooperatives de treball que cobreixin necessitats estratègiques pel municipi o la comarca.

Tot seguit, el 16 de juny, es proposa una càpsula sobre Compra Pública Responsable i clàusules de contractació. Anirà a càrrec de la cooperativa Opcions i servirà per posar sobre la taula com l’administració local pot aprofundir en la seva funció de servei públic a través de les contractacions externes que requereix.

Finalment, el 16 de setembre se celebrarà la darrera trobada per tal d’abordar Pressupostos Municipals amb perspectiva de gènere. La sessió anirà a càrrec d’Eixida cooperativa i es parlarà sobre com els pressupostos municipals poden ser un instrument d’impuls de polítiques públiques adreçades a combatre les arrels de les desigualtats i reduir les seves manifestacions.

La participació a aquestes sessions és gratuïta i estan dirigides especialment a personal tècnic i càrrecs electes de l’administració pública. Es realitzaran a través de la plataforma Zoom.

INSCRIPCIONS