CoopCamp organitza una jornada per a periodistes, publicistes i comunicadores

L’Ateneu CoopCamp proposa, per primera vegada, una trobada per a professionals de la comunicació amb l’objectiu de posar sobre la taula el cooperativisme com una fórmula per dignificar el sector del periodisme i la comunicació, en general.

Organitzar-se de forma cooperativa és lluitar contra la precarietat del sector i apostar per un model empresarial just, sostenible i auto organitzat. Aquesta jornada s’emmarca en un context on l’escenari actual està posant en evidència que l’economia social i solidària és una opció per fer front a les crisis perquè genera oportunitats laborals viables i dignes, posant la vida de les persones al centre de l’activitat dels projectes i on les persones sòcies s’organitzen de forma horitzontal i igualitària.

La jornada tindrà lloc durant el matí del 24 de maig, al Teatre El Magatzem i es realitzarà tant de forma presencial com en streaming, per facilitar l’assistència de totes les persones interessades.

Per aquesta primera edició s’ha comptat amb el suport dels Estudis de Comunicació de la URV i amb el del Col·legi de Periodistes.

Comunicació i cooperativisme

Un dels eixos centrals de la trobada és la taula rodona “Cooperativitzar la comunicació, guanyar terreny cap a la llibertat d’expressió” moderada pel periodista Oriol Montesó. Té com a objectiu donar a conèixer projectes cooperativistes en el sector de la comunicació i es comptarà amb la participació de tres projectes del territori.

  • La Fura, un setmanari gratuït de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf. La Fura s’edita des del 1982 i després d’una aturada de tres mesos i per evitar el seu tancament definitiu, l’any 2015 un grup de treballadores va decidir salvar el mitjà reformulant el projecte empresarial. La Fura va renéixer en forma de cooperativa de treball, reforçant l’economia social i garantint la continuació del compromís periodístic de qualitat al territori.
  • Produccions Saurines, una productora audiovisual de Valls, que neix a partir de la realització del documental L’Home del Pèndol, una coproducció amb TVC de l’any 2015. Saurines es defineix com una cooperativa de l’àmbit audiovisual i de la producció cultural en la que cerca històries ocultes i descobreix realitats amagades que ajuden a narrar l’entorn a través d’una mirada creativa i crítica, partint de la idea que el més local pot ser una gran eina per explicar el més universal. Construeix històries des d’una perspectiva transversal, feminista i de transformació social.

  • El Far Cooperatiu, una agència de comunicació cooperativa de Tarrgona que treballa des d’una òptica social i participativa amb l’objectiu de donar visibilitat a col·lectius que habitualment no tenen veu. Neix per introduir la comunicació com una part essencial dels projectes i per apropar i donar a conèixer l’economia social i solidària a empreses, administracions i ciutadania en general.

A més a més, durant el matí també s’impartirà un taller sobre com difondre missatges i imatges més inclusives. I una conversa en format entrevista sobre “El cooperativisme com un el model cooperatiu per dignificar la tasca professional”, entre el periodista Enric García Jardí i Miquel Segú, de Col·lectiu Ronda.

La jornada és gratuïta i està pensada especialment per a estudiants i professionals de l’àmbit de la comunicació que es proposen poder millorar les seves condicions laborals. S’hi podrà assistir tant de forma presencial com via streaming. Per poder assistir presencialment, cal reservar plaça via mail a tarragona@coopcamp.cat després de fer la inscripció.

MÉS INFO I INSCRIPCIONS