L’objectiu és fer créixer i conèixer eines de l’economia social i solidària

Es tracta de la programació d’un itinerari gratuït dirigit especialment a associacions i cooperatives en la que es volen mostrar pràctiques transformadores per donar eines a les organitzacions dins l’economia social

Arrel de l’interès i els dubtes que molts projectes plantegen a l’Ateneu a l’hora de constituir-se com a cooperativa o com a associació, la passada tardor CoopCamp va publicar el recurs “Associació o Cooperativa?”. És en aquesta línia en la que s’ha treballat l’actual oferta de tallers pensada, especialment, per a aquelles associacions que necessiten créixer i adaptar la seva activitat econòmica, o una part, a una estructura més empresarial sense perdre els seus principis, valors i objectius fundacionals i que es plantegen la seva continuïtat mitjançant la fórmula cooperativa.

Aquest itinerari s’emmarca en un context on l’escenari actual està posant en evidència que l’economia social i solidària és una alternativa viable per fer front a les crisis perquè posa la vida de les persones al centre de l’activitat dels projectes i on les sòcies s’organitzen de forma horitzontal i igualitària.

Pràctiques transformadores per a associacions i cooperatives

El programa formatiu es divideix en quatre tallers pràctics, que aniran a càrrec de projectes de diferents àmbits de l’economia social i solidària que, des de la seva experiència, oferiran recursos pràctics transformadors. El tret de sortida tindrà lloc el 22 d’abril (de 17 a 19 h) amb una formació bàsica sobre crowfunding (micromecenatge) a càrrec de la Fundació Goteo. Durant el taller s’explicaran els beneficis del finançament col·lectiu com una alternativa financera, ètica i participativa per l’impuls i continuïtat d’iniciatives amb compromís social.

Tot seguit es proposen dues sessions per fomentar pràctiques d’economia solidària i consum responsable des de les associacions, els dies 12 i 20 de maig, a càrrec de Pam a Pam. El taller del 20 de maig està pensat especialment per a la producció d’actes i esdeveniments en clau sostenible i comptarà amb la participació i l’expertesa de festivals com La Imaginada i El Riubombori.

Finalment, la sessió del 2 de juny servirà per posar punt i final a aquesta bateria de tallers i servirà per abordar la gestió econòmica de les associacions. La formació anirà a càrrec de Col·lectiu Ronda i tractarà temes com la regularització de l’activitat, sobre com gestionar els ingressos i les persones contractades, sobre la transformació a cooperativa, etc.

Aquest itinerari és gratuït i es realitzarà a través de la plataforma Zoom. Està pensat especialment per a associacions i cooperatives i forma part del servei que ofereix anualment CoopCamp de formar i acompanyar associacions, clubs i entitats en el seu creixement i transformació a cooperativa.

MÉS INFO I INSCRIPCIONS