Els premis han reconegut l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior i Batxillerat que durant el curs passat van desenvolupar treballs emmarcats en el cooperativisme

Aquesta segona edició del certamen parteix d’un pla d’actuacions dirigides a fomentar el coneixement del cooperativisme i l’economia social i solidària entre l’alumnat de secundària i a introduir, als instituts, continguts per analitzar l’economia i l’emprenedoria des dels principis de democràcia, igualtat i el bé comú.

Els Premis han reconegut treballs que per la seva importància, originalitat, implicacions o aportacions han merescut ser reconeguts especialment. En aquesta edició ha quedat deserta la categoria al millor treball grupal sobre cooperativisme de 4t d’ESO i s’han premiat el millor treball de projecte sobre cooperativisme de Cicles Formatius de Grau Superior i el millor treball de recerca de Batxillerat.

Una quinzena d’instituts del Camp de Tarragona reben l’assessorament de l’Ateneu CoopCamp per programar tallers sobre cooperativisme, fer visites a cooperatives del territori o impulsar cooperatives d’alumnes. La convocatòria dels Premis, juntament amb la Fundació Roca i Galès, permet fer un pas més en la introducció del cooperativisme a les aules i, alhora, reconèixer la feina dels instituts i docents que aposten per oferir continguts sobre les economies transformadores.

 

Els instituts premiats en aquesta edició han estat:

1r Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme de Batxillerat

Treball: El màrqueting digital en la Cooperativa de Vila-rodona

Alumna: Júlia Pié Diaz

Institut: Institut Jaume Huguet – Valls (2n Batxillerat)

El treball ha consistit en una anàlisi de la Cooperativa de Vila-rodona. La seva història, característiques i el màrqueting i mercat agrícola actual.

 

1r Premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme de CFGS

Treball: Natna

Alumnes: Núria García Aranda, Nathalia Oliveira i Alba Segovia Gallardo

Institut: Institut Jaume Huguet – Valls (2n curs del Cicle Formatiu d’Administració i Finances)

Natna, SCCL és un projecte empresarial creat per les 3 alumnes de l’institut en forma de cooperativa de treball associat. Plantegen l’oportunitat de negoci de fabricació i venda online de roba esportiva ecològica com una forma real d’autoocupació.

Del projecte presentat, el jurat ha destacat sobretot la viabilitat comercial, l’estratègia de comunicació, la proposta de ser un producte local, sostenible i d’impacte social, ja que per a les tasques d’empaquetat del producte, ofereixen ocupació a persones treballadores amb diversitat funcional de la Fundació Ginac de Valls.

 

Lluís Carreras i Marc Casellas, en representació de la Fundació Roca i Galès i l’Ateneu CoopCamp respectivament, han estat els encarregats de lliurar els guardons consistents en un val de 200 € per a les estudiants per a compres de l’economia social i solidària del Camp de Tarragona

A més a més, l’Institut Jaume Huguet també ha rebut un val de 100€ per a compres de l’economia social i solidària del Camp de Tarragona, una subscripció anual a la Revista Cooperació Catalana i un exemplar de les dues últimes biografies de cooperativistes editades per la Fundació Roca i Galès.

En les properes setmanes es donaran a conèixer les bases de la tercera edició del premis, que reconeixeran els treballs elaborats durant el curs 2021-22.

Entrega del premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme de Batxillerat