L’ecosistema cooperatiu de Reus i l’Ateneu CoopCamp organitzen aquesta activitat que tindrà lloc el proper 7 de maig

Aquesta primera jornada impulsada per les cooperatives de Reus vol fer visible les iniciatives d’economia social a través d’una proposta lúdica oberta a tota la ciutadania. Una bateria d’activitats concentrada en una sola jornada, el proper 7 de maig, per posar de manifest que el cooperativisme està present en molts sectors econòmics.

Les activitats es realitzaran a la plaça de la Patacada, de 12 a 18 h i consistiran en:

 • 12 h. Taller familiar de massatge, a càrrec de la cooperativa Tracta’m.
 • 12:30 h. Gimcana infantil, a càrrec de la cooperativa Les Abelles.
 • 13 h. Taller “Coneix la petjada ecològica del teu menú”, de la mà de la cooperativa El Brot.
 • 13 h. Contacontes, a càrrec de La Caseta de l’Arbre.
 • 13:30 h. Vermut musical.
 • 16 h. Cafè amb “Quiz cooperatiu”, organitzat per Icària cooperativa.
 • 16:30 h. Taller de mindfulness, de la mà de la cooperativa Tracta’m.
 • 17 h. Contacontes, a càrrec de La Caseta de l’Arbre.
 • 17 h. Tastet de marxa nòrdica, de la mà de la cooperativa Ennatura’t.

L’ecosistema cooperatiu de Reus està format per un total de 12 iniciatives de l’economia social i solidària de la ciutat: El Brot, Vegrà Organic, La Caseta de l’Arbre, Kunkay Care, l’Alkimista, Remahlik, Software Solutions, Les Abelles, Icaria Acció socio-educativa, Enernou, Ennatura’t i Tracta’m.

Han adoptat el nom de La Bresca perquè, de la mateixa manera com fan les abelles, construeixen els seus projectes de forma cooperativa i en base a valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat.

 

Els ecosistemes cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.

Les cooperatives de Reus, des d’aquest espai d’intercooperació es proposen impulsar l’economia social i solidària a la ciutat, en base a 3 eixos principals:

 • Situar el cooperativisme com un referent en sectors clau.
 • Resoldre necessitats compartides a partir de la intercooperació, el suport a la consolidació dels projectes, la gestió i la visibilització.
 • Tenir, amb el temps, un espai de referència.

Fins el moment han editat un directori per fer més visible la xarxa de projectes de l’economia social i solidària de la ciutat i per posar de manifest els valors cooperatius amb els que s’han construït. 

DESCARREGAR

L’Ateneu CoopCamp, impulsor de l’ecosistema

L’Ateneu CoopCamp és l’organització impulsora de l’ecosistema cooperatiu i s’encarrega de dinamitzar i executar la feina tècnica.

Forma part de la raó de ser de CoopCamp, treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el què està treballant a les principals ciutats del territori.