Fa una crida a aquelles entitats que treballen amb col·lectius d’especial vulnerabilitat a sumar-s’hi

L’Ateneu Cooperatiu CoopCamp impulsa un pla de treball específic per posar l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme al servei de les necessitats dels col·lectius amb especials vulnerabilitats, especialment en l’àmbit de la seva inserció socio-laboral.

 

Per fer-ho, es proposa treballar a partir de 4 accions:

  1. Taula de Vulnerabilitats. Un espai d’intercooperació del tercer sector social i l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona. Té la finalitat de teixir aliances i impulsar projectes transformadors conjunts per impactar en el territori. La Taula és convoca de forma bimensual i de moment ja compta amb la participació de 20 entitats del territori.
  2. Itinerari d’emprenedoria col·lectiva per a joves en situació de vulnerabilitat. Aquest itinerari formatiu és el primer projecte conjunt de la Taula i té la finalitat de promoure l’emprenedoria col·lectiva i el coneixement de l’economia social i solidària. La 1a edició tindrà lloc entre maig i juliol de 2022 i es treballarà amb un grup de 10-15 joves en especial situació de vulnerabilitat. L’itinerari els servirà per enfortir les competències personals i professionals associades a l’emprenedoria col·lectiva i apropar-se al teixit associatiu de l’economia social.
  3. Assessorament d’entitats i administracions per afavorir la contractació de joves en especial vulnerabilitat. Des de l’Ateneu CoopCamp s’ofereixen formacions i assessoraments perquè les organitzacions puguin optar a les convocatòries de finançament per a promoure la contractació del Programa de Formació i Treball de la Generalitat de Catalunya. A més a més, CoopCamp també treballa en la mentoria d’entitats socials que volen desenvolupar un projecte econòmic transformador amb col·lectius vulnerabilitzats.
  4. Prospecció en Ajuntaments i administracions locals per promoure la contractació de serveis a empreses d’inserció laboral.
CoopCamp es posa a disposició d’aquelles organitzacions o administracions públiques que estiguin interessades a formar part de la Taula de Vulnerabilitats, posant-se en contacte amb info@coopcamp.cat.