Es trobaran el proper dissabte 21 de maig a la plaça Corsini de Tarragona

L’objectiu d’aquesta trobada és donar a conèixer en què consisteix el moviment de l’economia social i solidària i fer visibles totes aquelles iniciatives econòmiques del territori que estan treballant per posar la vida al centre i amb una voluntat transformadora.

La Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona és una trobada de referència tant per cooperatives i entitats d’economia social i solidària com per totes aquelles persones que volen sumar-se per fer dels pobles i ciutats, un lloc on valgui la pena viure, relacionar-se, emprendre i treballar.

La 4a edició de la FESCT segueix reivindicant el cooperativisme com una forma d’emprenedoria que construeix alternatives per generar llocs de feina més dignes, a partir d’iniciatives d’autoorganització, on les persones esdevenen el centre del projecte i on les sòcies i treballadores s’organitzen de forma horitzontal i igualitària.

El fil narratiu de la Fira d’enguany serà el Catàleg de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona, un recurs que va publicar l’Ateneu CoopCamp l’any 2020 i que serveix per facilitar, agilitzar i simplificar la compra, el consum i la contractació local i responsable i que compta amb la presència de més de 60 organitzacions de l’Economia Social i Solidària del Camp de Tarragona. Aquest 2022 es publicarà una nova edició actualitzada.

Trobar els minairons amagats a la FESCT, un repte per resoldre en família

Amb l’objectiu d’apropar el cooperativisme a les persones assistents a la FESCT i de donar a conèixer les organitzacions participants, la cooperativa GamLab proposa una activitat lúdica per poder resoldre i gaudir en família.

L’eix d’animació seran els minairons, uns éssers fantàstics de mida diminuta propis de la mitologia pirinenca, que formen part de la família dels follets. Es caracteritzen per tenir una gran fal·lera per treballar, alhora que són molt entremaliats, de tal manera que no saben estar aturats i sempre en fan alguna de les seves.

Però això no vol dir que els agradi tenir amos ni patrons: s’organitzen amb autonomia i cooperen d’igual a igual per tirar endavant la feina. Tampoc treballen perquè vulguin guanyar i acaparar diners, ho fan per deixar el món una mica millor del que l’han trobat, en pro de la societat que els acull.

Vagant per Tarragona s’han trobat amb la Fira d’Economia Solidària, i això els hi ha encantat! I, és  clar, s’hi han escampat encuriosits, amagant-se a les paradetes i estands.

Caldrà l’ajuda de totes les persones visitants per trobar tots els minairons abans que comencin a fer de les seves i la fira se’n vagi en orris.

Escolteu el druida Bunilda

Una desena d’activitats familiars al llarg del matí

L’horari de la fira serà de 10 h a 15 h i, més enllà de ser una exposició d’iniciatives emprenedores, també es realitzaran diferents activitats de caire familiar per tal de dinamitzar l’espai i de donar a conèixer millor cadascun dels projectes.

Consulta el programa d’activitats

A més a més, totes les persones que tinguin la idea d’emprendre alguna activitat econòmica des dels valors del cooperativisme, tindran l’oportunitat d’obtindre un primer assessorament i orientació a càrrec de persones tècniques especialitzades, a l’estand de l’Ateneu CoopCamp.

La iniciativa de la FESCT compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.