CoopCamp inicia al setembre les noves propostes formatives del consolidem-nos per donar eines als projectes cooperatius

El programa “Consolidem-nos”, està pensat per al creixement de les cooperatives del Camp de Tarragona

CoopCamp proposa noves sessions formatives dins d’aquesta edició del “Consolidem-nos, una programació dirigida especialment a cooperatives i projectes de l’economia social i solidària del Camp de Tarragona.

El programa vol facilitar eines i recursos que ajudin a consolidar l’activitat de les cooperatives existents i a millorar la gestió diària dels seus projectes.

Queden encara 4 propostes formatives, aprofita-les!!

La primera d’elles, Comunicació no violenta a les nostres organitzacions està formada per 1 sessió que se celebraran el dia 20 de setembre de 17h a 19h. A partir d’una sessió molt pràctica, mostrarem els diferents passos i punts clau de la comunicació No Violenta. Aprendrem a deixar de banda els judicis i les interpretacions, per comprendre quines són les necessitats reals que ens mouen a nosaltres i als altres. A identificar quines són les intencions i a on volem posar l’atenció quan comuniquem.

Amb aquesta eina podem aprendre a dir No, a dialogar amb persones amb qui tenim dificultats, a escoltar amb empatia i a facilitar relacions harmonioses. Amb Insta Jurídics.

 

El dia 22 de setembre de 16h a 18h es durà a terme el taller Reforma laboral: Com ens hi estem adaptant? Aquest taller ens ajudarà a conèixer la reforma laboral i les seves particularitats i a detectar els canvis que aquesta ha provocat al nostre dia a dia en les nostres cooperatives i entitats. Col·lectiu Ronda

 

El dimarts 18 d’octubre, de la mà d’en Lluc Hernandez, de Lacol Cooperativa parlarem de l’Organització de les hores de treball i com d’útil pot ser tenir una bona gestió del temps dins de les cooperatives de treball per tal millorar processos productius i ser conscients d’on es destinen els recursos.

És una formació que pot servir sobretot a cooperatives de treball que ofereixin serveis ja que, l’explicació es basa els aprenentatges que s’han anat generant al llarg dels anys d’experiència a Lacol cooperativa.

 

El dia 24 d’octubre de 10h a 12h parlarem sobre Tràmits en linea del registre i documentació social. De la mà de Milmans coneixerem la documentació social d’una cooperativa i els canvis que hi ha hagut en aquests, com mantenir la documentació actualitzada i eines que ens facilitin la presentació de documents al Registre.

 

El passat mes de juliol el Consell de Ministres va aprovar el nou sistema de cotització per treballadors autònoms, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2023. Aquest nou sistema de cotització, que estableix les quotes en funció dels ingressos reals, també afectarà a les cooperatives que hagin optat pel RETA com a sistema de cotització a la Seguretat Social.

L’objectiu de la sessió Cooperatives en RETA del 25 d’octubre és exposar a les cooperatives que hagin optat pel RETA les novetats que implica el nou sistema de cotització, així com resoldre els dubtes que puguin tenir vinculats a aquesta novetat.

INSCRIPCIONS

El proper 27 d’octubre es durà a terme la sessió Comptabilitat analítica per projectes en funcionament on Col·lectiu Ronda explicarà els diferents elements que cal tenir en compte i que conformen un Pla de Viabilitat, com a eina de previsió de la solvència i per la gestió d’una organització.