La xarxa cooperativa de Tarragona i CoopCamp organitzem una festa per celebrar-ho amb activitats pensades per a tota la família

Tindrà lloc aquest divendres 10 de maig al carrer Pin i Soler

Amb l’objectiu de celebrar el primer aniversari de l’espai de La Teulada a la ciutat i, alhora, fer visibles les iniciatives d’economia social de la ciutat, aquest divendres les entitats que formen part de l’ecosistema, juntament amb l’Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp, organitzem una festa amb diferents propostes pensades per a tota la família. Aquesta activitat forma part del programa “Maig, Mes de l’Economia Social i Solidària” de Tarragona.

Tal i com va ser ara tot just fa un any, el carrer Pin i Soler quedarà tallat al trànsit, de 16:30 a 19:30 h, per acollir diferents activitats com un circuit de joc amb bicis, proposta de la cooperativa l’Escamot, o fer un tastet del tricicle del projecte “En bici sense edat”. La cooperativa Cuentropía organitzarà un racó de lectura i llibreria infantil ambulant. També s’inaugurarà l’exposició “Mentoria i diversitat”, de l’Associació Quilòmetre Zero. I hi haurà berenar i música.

A més a més, es comptarà amb un punt informatiu de CoopCamp, amb la presència de persones tècniques que assessorarem i atendrem aquelles persones o projectes interessats en la fórmula cooperativa com un model per engegar noves iniciatives econòmiques.

L’espai de La Teulada, un equipament per a la creació col·lectiva i la promoció de l’Economia Social i Solidària de la ciutat

L’espai de La Teulada es va inaugurar ara tot just fa un any amb la voluntat de ser un espai per a la creació col·lectiva, la intercooperació i la promoció de l’Economia Social i Solidària de la ciutat.

Des d’aleshores ha acollit i/o programat més d’una vintena d’activitats amb la voluntat d’apropar els valors del cooperativisme a la ciutadania i entre les que destaquen derives fotogràfiques, tallers artístics, formacions, visites de diferents escoles i organitzacions com la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, presentacions de revistes, rodatges, exposicions, derives migrades o assemblees. També ha acollit una trobada de la Xarxa de Pols Cooperatius de Catalunya.

L’espai de La Teulada s’ha convertit, a més a més, en punt d’atenció de CoopCamp a la ciutat de Tarragona, així com també de la cooperativa vallenca Punt d’Accés. També és punt de recollida de les cistelles agroecològiques de la cooperativa Soca-rel.

Tot plegat evidencia que la presència de l’equipament a la ciutat ha estat motor dinamitzador de la ciutat, ajudant a la consolidació i posicionament de projectes col·lectius i autoorganitzats i a fer créixer la xarxa de projectes de l’Economia Social i Solidària de Tarragona.

L’ecosistema cooperatiu de Tarragona va néixer el maig del 2021 fruit d’un dels eixos de treball de l’Ateneu CoopCamp de fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors a la principals ciutats del territori. Actualment està format per un total de 12 iniciatives de l’Economia Social i Solidària de la ciutat: Actua, Associació Ariadna, Associació Quilòmetre Zero, Cuentropía, El Far Cooperatiu, Entra, l’Escac, Fundació Formació i Treball, Gamlab, Insta, l’Escamot i Soca-rel.

Els ecosistemes cooperatius són agrupacions empresarials formades per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.

Les cooperatives de Tarragona, des d’aquest espai d’intercooperació, impulsen l’Economia Social i Solidària a la ciutat en base a 4 eixos principals:

  • Potenciar la intercooperació a escala local per facilitar la creació de projectes conjunts i útils per la ciutat.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre el poder transformador de l’Economia Social i Solidària.
  • Donar resposta a les necessitats de cadascuna de les entitats que en formen part, cercant sempre el bé col·lectiu.
  • Ser una organització interlocutora de referència amb l’administració i altres agents de la ciutat que treballa per afavorir l’aterratge de polítiques públiques pel foment de l’Economia Social i Solidària a Tarragona.

L’Ateneu CoopCamp, impulsor de l’ecosistema

L’Ateneu CoopCamp és el servei públic que va impulsar l’ecosistema cooperatiu i presta suport a la seva dinamització.

Forma part de la raó de ser de CoopCamp, treballar per fomentar el cooperativisme al Camp de Tarragona i crear ecosistemes econòmics transformadors és un propòsit amb el què està treballant a les principals ciutats del territori.