El Centre Cívic del Carme de Reus va acollir ahir 1 de març la primera de les xerrades sobre economia social i cooperativisme que CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp adreçarà al sector educatiu. En aquesta ocasió, més de 70 alumnes de 4rt d’ESO de l’IES Jaume I de Salou van poder conèixer l’economia social i el cooperativisme i reflexionar sobre les particularitats de les mateixes.

El seminari va anar a càrrec d’Annaïs Sastre, membre del Grup Motor de CoopCamp, que va explicar els fonaments de l’economia social a través d’exemples de diferents sectors i contextos territorials com ara l’Aresta SCCL, Verkami o l’Obrador Xisqueta. A través d’una dinàmica de grup, els estudiants van tenir l’oportunitat de definir les diferències entre una empresa mercantil i una cooperativa i d’aplicar així els coneixements treballats durant la sessió teòrica del taller.

Un dels objectius de CoopCamp és divulgar l’economia social en l’àmbit de l’educació i presentar el cooperativisme com una alternativa viable.