L’organització forma part d’una xarxa d’ateneus cooperatius que promou espais de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa

Més de 20 entitats del Camp de Tarragona –entre elles Ajuntaments, Consells Comarcals, Cooperatives de treball i Associacions de promoció del territori– s’han reunit aquest dimecres al Mas Carandell de Reus per constituir CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp. L’objectiu d’aquesta organització és, d’una banda, crear espais per a l’enfortiment de l’economia social i cooperativa per avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada i, de l’altra, afavorir la creació d’iniciatives d’economia social i cooperativa que teixeixin una economia local, arrelada al territori i que resolgui les necessitats de les persones que hi viuen.
És per això que, entre les línies d’acció que CoopCamp proposa, hi trobem no només el fet de diagnosticar i visibilitzar l’economia social, sinó també de fomentar-la i, per tant, acompanyar a aquelles empreses o projectes d’emprenedoria que desitgin esdevenir una cooperativa. D’aquesta manera, una de les primeres accions de CoopCamp serà posar en marxa diversos punts de referència on qualsevol persona pugui informar-se i demanar assessorament sobre el model cooperatiu.

Aquest és un dels 15 ateneus cooperatius que s’han creat a Catalunya en el marc del programa Aracoop a partir d’una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i dóna cobertura a les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat. La gestió de l’ateneu anirà a càrrec de l’Aresta de Santa Coloma de Querat i l’Economat de Valls. L’Aresta desenvolupa projectes d’educació, recerca i promoció de l’agroecologia i el cooperativisme i elabora productes de fleca agroecològica, mentre que l’Economat és una cooperativa de treball que ofereix serveis cooperatius, gestió de projectes de desenvolupament econòmic i d’economia solidària.

Durant la trobada, les entitats del territori que participen a CoopCamp han començat a treballar en les accions previstes d’informació i difusió de l’economia social i cooperativa en els seus àmbits d’actuació. Pròximament, s’anunciarà la data de la presentació pública de CoopCamp.