L’acte dóna el tret de sortida a les diverses jornades que l’Ateneu Cooperatiu del Camp durà a terme durant les pròximes setmanes i s’emmarca en les activitats del centenari de la Vinícola de Nulles.

El pròxim dimarts, dia 30 de maig, la Vinícola de Nulles acollirà la jornada “La Plana de Secà, un futur en xarxa.” Entre les 18 h i les 21 h els assistents a la jornada podran gaudir de l’expertesa de fins a cinc ponents que es trobaran per reflexionar al voltant del potencial econòmic, turístic i agrícola del territori.

Maria Santiago, experta en l’àmbit turístic, i Jaume Solé, Consultor en biodiversitat i president de Bioscitat, seran els encarregats d’explicar als presents què entenem per La Plana de Secà i com es pot articular una identitat i un model econòmic i turístic al voltant d’aquesta zona. La Plana de Secà pretén revalorar els 87 km² de cultius de secà que hi ha a la plana de l’Alt Camp, l’única que té tota la representativitat dels paisatges típics de la tríada mediterrània de secà de Catalunya –herbàcies (cereals i lleguminoses), cultius arboris (oliveres, garrofers, ametllers) i vinya–.

L’objectiu de la jornada és tractar temes com la possibilitat de crear el distintiu “Plana de Secà”, l’equilibri entre la protecció paisatgística i el desenvolupament agrícola o la possibilitat d’organitzar activitats conjuntes pel foment del turisme a la zona. Per tal de compartir idees sobre models turístics, agrícoles i econòmics d’altres zones amb característiques comunes, l’acte comptarà amb els exemples d’iniciatives com l’Associació de Turisme de la Baronia d’Escornalbou, representada per la seva presidenta Pilar Mestrich, o el projecte agroecològic de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs, que explicarà Gemma Safont, gerent del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs.

La jornada clourà amb una sessió de treball entre els presents que serà dinamitzada per Maria Santiago i els membres de CoopCamp.