L’Ateneu Cooperatiu del Camp seguirà actuant com a servei de referència del programa aracoop al Camp de Tarragona per crear i impulsar llocs de treball vinculats al cooperativisme i promoure l’economia social.

CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp, encapçalarà un any més el projecte dels Ateneus Cooperatius a les comarques de Tarragona. L’organització forma part d’una xarxa de 14 ateneus impulsada des del programa aracoop del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i ofereix un servei gratuït d’informació i acompanyament a persones que desitgin constituir-se com a cooperativa per tirar endavant el seu projecte empresarial.

L’entitat, que fins ara abastava les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, gestionarà també durant aquest any 2018 el servei al Baix Penedès i al Tarragonès. Amb la creació de dos nous punts d’atenció a El Vendrell i Tarragona, doncs, CoopCamp amplia el seu àmbit de cobertura i respon, així, a les necessitats de formació i assessorament en matèria de cooperativisme i economia solidària de la demarcació. A aquests nous punts d’atenció cal sumar-hi el servei de consultoria que s’oferirà de forma periòdica a la localitat de Cambrils.

Aquest any 2017 CoopCamp ha dut a terme fins a 72 atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa i preveu seguir incrementant-ne el nombre durant el 2018. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de millorar l’assistència a aquelles persones i projectes que desitgin esdevenir cooperativa, s’han posat en marxa una sèrie d’itineraris que inclouen, no només les hores dedicades a l’atenció d’aquestes, sinó també la seva formació.

Més enllà de l’assessorament, CoopCamp segueix apostant per la creació d’una xarxa local d’entitats relacionades amb el cooperativisme i l’economia solidària i és per això que treballa per consolidar la Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària i la Taula de Docents, a les quals caldrà sumar una nova Taula del projecte en xarxa agroecològica. El treball que es faci en el si d’aquestes tres taules es traslladarà en forma de propostes a la Taula de l’Administració Pública, en fase de creació, per tal de valorar la seva implementació.

Per últim, CoopCamp vol seguir fent èmfasi en la promoció de la fórmula cooperativa entre diversos col·lectius com, per exemple, els centres d’educació primària i secundària i la universitat, les associacions i Societats Civils Particulars per les quals la transformació en cooperativa pot ser beneficiosa o les empreses properes al tancament, que poden trobar en el cooperativisme una fórmula per donar continuïtat al projecte.