Dissabte 12 de maig a la Plaça Corsini de Tarragona es podran visitar fins a 35 iniciatives d’economia social i solidària i participar en diverses activitats.

El dissabte 12 de maig a la Plaça Corsini de Tarragona es celebrarà per primer cop al Camp de Tarragona una Fira d’Economia Solidària, seguint les experiències que arreu de Catalunya s’estan duent a terme des de fa sis anys amb el suport de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya.

La iniciativa parteix de la ja veterana Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Tarragona, formada per una xarxa de 14 entitats, que s’han unit amb la xarxa d’entitats i cooperatives del Camp de Tarragona liderada per l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp. L’objectiu és donar a conèixer l’economia del territori que treballa amb criteris ètics i transformadors, des de l’ecologia, el cooperativisme, la inserció sociolaboral, etc. Segons Pedro Redondo, tècnic de CoopCamp al Tarragonès, «una economia al servei dels interessos de les persones i no del capital ja existeix al Camp de Tarragona, volem donar a conèixer els seus productes i serveis i fer-la créixer amb noves iniciatives».

La Fira serà una gran oportunitat per tothom qui vulgui adequar el consum als seus valors ètics i solidaris, a través de 38 expositors, així com per qui vulgui emprendre alguna activitat econòmica des dels valors de l’economia social i solidària, gràcies a l’estand d’assessorament i orientació que tindrà CoopCamp durant tot el dia.

La Fira estarà oberta des de les 10:00 h a les 14:30 h i des de les 17:00 h a les 20:30 h. Durant tot el dia es celebraran activitats, començant a les 10:00 h amb una cursa d’orientació del comerç just i la banca ètica, que portarà als participants a visitar establiments d’economia solidària de la ciutat. La resta del programa inclou xerrades, rondallaires, vermut i dinar, actuacions musicals, així com un espai infantil dinamitzat i servei de barra.

La moneda de la Fira serà l’Ecosol, que es podrà canviar per euros. D’aquesta manera es vol donar a conèixer la moneda social com a alternativa o recurs complementari al diner convencional.

La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

 

PROGRAMA

10:00 h – 12:00 h | Cursa d’orientació del Comerç Just i la Banca Ètica (sortida i arribada a Pl. Corsini)
11:00 h – 12:00 h | Xerrada: «El consum com eina de transformació social», a càrrec de mésOpcions.
A l’espai Haima: teatre kamishibai “El secret de Vicenç Ferrer”, a càrrec de la Fundació Vicenç Ferrer; Conte “Auka, la granota amazònica”, a càrrec d’Enginyeria Sense Fronteres.
12:30 h | Entrega de premis de la cursa.
13:00 h – 14:00 h | Vermut i actuació de Tarragona Swing.
15:00 – 17:00 h | Dinar (7€).
17:30 h – 18:30 h | Xerrada: «L’Economia Feminista davant el poder corporatiu», a càrrec de Cooperacció. A l’espai Haima: teatre kamishibai.
18:30 h – 19:30 h | Xerrada: «Construïm juntes l’Economia Solidària», a càrrec de CoopCamp i la XES.
A l’espai Haima: teatre kamishibai.
19:30 h – 20:30 h | Batucada i actuació musical de l’Estudi de Música SCCL.

 

LLISTAT DE PARTICIPANTS PER CAMP D’ACTIVITAT:

ONG i solidaritat internacional: SETEM Catalunya, Oxfam Intermón, Comitè Oscar Romero, Mans Unides, Una Finestra al Món, Hammada, ADICAE, Fundació Vicent Ferrer.
Energia: Som Energia SCCL.
Telefonia i Internet: Punt d’Accés SCCL, Som Connexió SCCL, Hacklab TGNU.
Gestoria i serveis jurídics: Col·lectiu Ronda SCCL.
Alimentació: La Sageta de Foc (bar-restaurant), Univers BIO SCCL (botiga ecològica), Tres Cadires SCCL (licor de nous), Menjamiques (crema de garrofes), L’Aresta SCCL (forn), Grup de Consum Les Garrofes.
Tèxtil: Subalterna Serigrafia, La caseta de l’arbre SCCL.
Educació: Estudi de Musica SCCL, Icària Cooperativa SCCL, La Tribu del Gaià.
Finances i assegurances ètiques: Fiare, Arç Cooperativa SCCL.
Turisme i lleure: Estades Vivencials Cal Llauner.
Artesania: Anna Sínia (cistelleria), El cingle Vermell (oficis), Biocosmètica Reverdor, El Jardí de les bruixes – Herbes del Priorat.
Comunicació: El Far.
Altres o diversos: Fundació Topromi, Més Opcions SCCL, ECO Xarxa.

Descripció dels Participants 1a Fira ES Camp TGN