Aquest dijous 24 de maig a les 18:30 h a la Palma de Reus CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp i el Bar Campus organitzen la primera jornada sobre cooperativisme i cultura.

Els col·lectius de professionals de l’àmbit cultural compten amb dèficits laborals importants i creixents, situació que s’ha vist agreujada darrerament en el sector dels músics, amb l’ordre que la Seguretat Social ha comunicat a l’Associació Professional de Músics de Catalunya (Musicat), d’haver de cotizar les dietes i desplaçaments que ara declaraven com a despesa, a banda del sou. Aquesta novetat té un impacte molt important sobre el sector, atès que Musicat dóna servei a 3.200 socis i 420 formacions musicals. Des dels Ateneus Cooperatius volem explorar les possibilitats de l’economia social i solidària per al sector cultural.

És per això que hem convidat a tres projectes cooperatius d’èxit i al Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, quatre veus que ens aportaran experiències d’autoorganització professional en el món cultural, amb l’objectiu d’oferir eines i portar al Camp de Tarragona un debat ja existent i necessari en un sector especialment precaritzat.

La trobada començarà amb una introducció per part de CoopCamp sobre les característiques de les cooperatives de serveis (professionals agrupats), de consum i de treball, com a possibles fórmules jurídiques i d’organtizació professional en l’àmbit cultural. Serà una primera part d’informació pràctica i tècnica sobre el funcionament i característiques de les cooperatives.

Els 4 projectes convidats a l’acte de “Cooperativisme i cultura” seran:

  • Koitton Club, sala de concerts i programació artística.
  • Art&Coop, projecte de produccions artístiques per a la transformació social.
  • Indigestió, iniciativa cooperativa del projecte Nativa.cat, música i cultura.
  • Sindicat SMAC, sindicat de músics activistes de Catalunya.

A continuació hi haurà temps pel debat i pel torn de preguntes dels assistents.

Finalment a partir de les 21h, hi haurà una nova sessió de la Palm Session. Una jam session de músics que des de fa 5 anys cada setmana es dur a terme a l’espai del Racó de la Palma.