En l’actual context social l’habitatge, tot i ser un dret bàsic, s’ha convertit en una necessitat difícil de satisfer. No només en els nuclis urbans de les grans ciutats, també en l’entorn rural, l’accés a l’habitatge constitueix un problema important i un entrebanc per la fixació de població en les zones rurals. La manca d’un parc de lloguer, l’especulació i l’augment dels preus dels lloguers, els canvis en el model familiar tradicional, la gentrificació d’alguns pobles i comarques, etc… son algunes de les causes que dificulten accedir a una vivenda digne.

Les primeres cooperatives d’habitatge es van crear als anys 70 a Catalunya, eren cooperatives de construcció. Més tard es va importar el model de cooperatives en cessió d’ús dels països escandinaus, amb una història de més de 90 anys d’aquest model i amb un gran suport institucional, que s’ha anat replicant arreu d’Europa. Les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús constitueixen una resposta col·lectiva molt interessant per accedir a l’habitatge i/o per plantejar-nos quin tipus d’habitatge volem.

Per conèixer millor aquest model us convidem a la xerrada del proper dissabte 16 de juny a les 19h a l’Ateneu l’Empelt a Montblanc al C/Muralla de Santa Tecla, 35.

Tenim uns convidats de luxe: en Ferran Aguiló de la Dinamo, Fundació per l’habitatge Cooperatiu, que a banda d’explicar-nos el model, també ens explicaran el cas concret de La Borda, i en Tais Bastida que ens explicarà com va sorgir i s’està desenvolupant un projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Valls.

Us hi esperem!

Programa:
Què son les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús? 
La Dinamo, Fundació per l’habitatge Cooperatiu
 
Experiències d’habitatges cooperatius en cessió d’ús:
La Borda, habitatge cooperatiu a Barcelona
Projecte d’habitatge cooperatiu a Valls.
Hora i lloc:
16 DE JUNY A LES 19:00h a L’Ateneu Popular de la Conca de Barberà l’Empelt (C/Muralla de Santa Tecla, 35).