L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i el Baix Penedès inicia la setmana amb diverses activitats per festivar la jornada del 7 de juliol dedicada al cooperativisme

En motiu del Dia Internacional del Cooperativisme, que es celebra anualment el 7 de juliol i que aquest any porta per lema “societats sostenibles mitjançant la cooperació”, CoopCamp ha volgut unir-se a diferents activitats del territori català per commemorar aquesta data. Aquest dilluns al matí s’ha celebrat un acte institucional a Barcelona on hi han participat totes les Ateneus Cooperatives de Catalunya i que ha comptat amb la presència del conseller de Treball Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. En aquest acte central s’ha volgut donar resposta a com contribueix la Xarxa d’Ateneus Cooperatius a la creació de societats sostenibles a través de la cooperació. Jordi Escoda, en representació de CoopCamp, ha reflexionat sobre la necessitat d’un assessorament de projectes que conciliï les necessitats personals i les col·lectives.

Jordi Escoda, tècnic de l’Ateneu CoopCamp, a l’acte institucional de Barcelona

L’Ateneu Cooperatiu CoopCamp també ha començat la setmana dedicada al cooperativisme amb una nova dada sobre les seves activitats d’acompanyament i consolidació: aquesta segona anualitat CoopCamp ha superat els 100 projectes atesos. L’entitat, que té com a objectiu impulsar el cooperativisme i l’economia social i solidària, he fet doncs més d’un centenar d’atencions a casos interessats en la fórmula cooperativa, els quals han pogut rebre informació i assessorament gratuït en la matèria. A més a més, aquests projectes atesos han pogut participar, juntament amb particulars i altres organitzacions interessats en el cooperativisme, en diverses formacions que s’han organitzat des de l’Ateneu des del gener.

A banda d’això, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona i el Baix Penedès també ha co-organitzat algunes activitats dedicades a la difusió del cooperativisme. Aquest mateix dilluns a primera hora de la tarda ha participat en una jornada informativa per a autònoms que ha tingut lloc a l’Edifici Fundació Onada de Camp Clar, impulsada també per Formació i Treball de Tarragona. En aquesta activitat les persones interessades podien conèixer els avantatges de la nova llei i rebien una introducció formativa a les fórmules cooperatives.

Al llarg d’aquesta setmana CoopCamp també ha volgut posar en valor el cooperativisme a través d’uns cursos d’estiu reconeguts pel Departament d’Ensenyament titulats “economia social i cooperativisme en el marc de l’educació secundària”, una formació permanent del professorat d’educació secundària obligatòria i post-obligatòria. En aquest curs s’han volgut donar eines per a l’aplicació de metodologies d’aprenentatge cooperatiu a l’aula i per l’aprofundiment dels elements clau de la cooperativa com a eina de l’emprenedoria col·lectiva.

Les persones participants de la formació permanent per a professorat d’educació secundària obligatòria i post-obligatòria

Finalment, i per tancar la celebració, aquest final de juliol l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp proposa dues activitats més. En primer lloc, es durà a terme un taller pràctic gratuït de comptabilitat analítica per a la sostenibilitat econòmica de les cooperatives, que es farà el 25 de juliol a Tarragona Impulsa i que comptarà amb Esther Perelló de Col·lectiu Ronda com a formadora. Per acabar, el 31 de juliol a Valls, Annaïs Sastre oferirà una presentació sobre què són les fórmules cooperatives dins de la jornada tècnica “Noves experiències cooperatives en el sector agroalimentari”. D’aquesta manera, CoopCamp acabarà de festivar el Dia Internacional del Cooperativisme oferint eines per difondre el cooperativisme i l’economia social i solidària a cada comarca.