L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona – CoopCamp, presenta una sèrie d’activitats i actes per aquesta arrencada de curs. CoopCamp segueix treballant per enfortir el cooperativisme i l’economia social i solidària al nostre territori.

El primer acte serà una jornada específica sobre la ocupabilitat de col·lectius en situació de vulnerabilitat: L’aliança necessària entre el tercer sector social, el cooperativisme i l’administració local. El 19 de setembre al Castell del Paborde de La Selva del Camp. A partir de les 09:30 h i comptarà també amb la presentació de la Declaració de Cessetània. La presentació de la Declaració comptarà amb la presència del Secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Sr. Josep Ginesta i representants de les diverses entitats públiques signants d’aquest compromís d’inserció laboral i social que són Mas Carandell, Tarragona Impulsa, IDETSA, Valls Genera i Concactiva. Pel que fa a la jornada es podran escoltar ponències de Xavier Orteu i Itziar Müller i diversos debats entorn a les empreses d’inserció al Camp de Tarragona amb la participació de la Fundació  Formació i Treball, Eina Activa, el Consorci de la Serra de Llaberia i Nou Net SCCL i una altra taula rodona sobre experiències de col·laboració entre el tercer sector, el cooperativisme i l’administració pública generadores d’ocupació de qualitat amb la participació de l’Associació Saó Prat, el Projecte Norai de la Fundació Surt i Impulsem SCCL i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.
Tota la informació i inscripcions gratuïtes:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/la-ocupabilitat-de-collectius-en-situacio-de-vulnerabilitat/

 

També el mateix dia 19 de setembre, CoopCamp organitza dues formacions més. La primera tindrà lloc a El Vendrell, a les 15:00 h a la seu de l’Eina Espai Empresarial. Tractarà sobre: “La cooperativa: model societari i organitzatiu.” Destinada a tècnics i tècniques de gestories aprofundirà sobre que són les cooperatives, com funcionen i quines diferències tenen respecte a altres fórmules societàries.
Tota la informació i inscripcions gratuïtes:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/la-cooperativa-model-societari-i-organitzatiu-el-vendrell/

 

L’altre formació s’impartirà a Calafell, a la sala de plens de l’Ajuntament a les 18:30 h, versarà sobre la gestió econòmica de les associacions. Quin tipus d’organització és més positiva; una associació o una cooperativa? Aprofundiran entre les semblances i les diferències entre els dos models associatius. Les inscripcions s’han de fer enviant un mail a: mbenedicto@fundalis.org
Tota la informació:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/la-gestio-economica-de-les-associacions-calafell/

 

El dia 20 de setembre a la Biblioteca Terra Baixa d’El Vendrell a les 18:30 h cinefòrum amb el passi del documental “¡Cuidado, resbala!”. Una activitat emmarcada dins el projecte Territoris de cura i coorganitzada conjuntament amb la Fundació Surt. Una pel·lícula que debat que passaria si les treballadores domèstiques es declaressin en vaga. El posterior debat estarà facilitat per La Ruda i es centrarà en analitzar com es valora socialment el treball de la llar i les cures, qui l’assumeix i en quines condicions.
Tota la informació:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/cine-forum-el-vendrell/

 

El dijous 27 de setembre a les 16:00 h a Mas Carandell de Reus es celebrarà una jornada sobre com treballar la gestió del conflicte en els espais col·lectius i les cooperatives. Una formació gratuïta a càrrec de Fil a l’Agulla SCCL, amb la formadora Núria Mateu.
Tota la informació i inscripcions gratuïtes:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/com-treballar-la-gestio-del-conflicte-en-els-espaiscollectius-i-les-cooperatives/

 

De cara a inicis d’octubre també s’han programat dues activitats. La primera es durà a terme el dissabte 6 d’octubre a La Palma de Reus, a partir de les 09:30 h. Es tractarà d’una jornada sobre cooperativisme de consum agroecològic. Una jornada d’intercanvi, formació, treball de grups i cooperatives de consum agroecològic del Camp de Tarragona i comarques properes. Properament es donaran més detalls de les activitats i entitats participants.
Tota la informació:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/cooperativisme-de-consum-agroecologic/

 

L’endemà, el 7 octubre a les 11:00 h, a l’Espai Jove de Cunit s’impartirà una nova edició de la formació “Emprendre en col·lectiu”. Es tracta d’una formació bàsica, introductòria per entendre que és una cooperativa, els conceptes clau i quins són els passos per crear-ne una. Serà una activitat en el marc del 17è mercat d’intercanvi i de segona mà de Cunit.
Tota la informació:
https://coopcamp.cat/esdeveniment/emprendre-en-collectiu-cunit/