Dimecres 19 de setembre el Castell del Paborde acollirà des de les 09.00 h i fins a les 14.00 h la primera Jornada sobre l’ocupabilitat dels col·lectius en sector de vulnerabilitat. Organitzada per CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp, juntament amb els diversos serveis d’ocupació, formació i empresa del Camp de Tarragona –Mas Carandell (Reus), Tarragona Impulsa (Tarragona), Vallsgenera (Valls), IDETSA (Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant) i ConcaActiva (Montblanc) –, la trobada acollirà la presentació de la Declaració Cessetània i vol impulsar l’aliança necessària entre el tercer sector social, el cooperativisme i l’administració local.

La primera part de l’acte consistirà en la Presentació de la Declaració a càrrec del Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies Sr. Josep Ginesta i la presentació de les entitats signants de la Declaració des de l’any 2017 fins a l’actualitat i comptarà amb la presència dels responsables polítics (alcaldes i regidors) de les mateixes.

La Declaració de Cessetània agrupa aquelles entitats compromeses a desplegar planificacions estratègiques, a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats, per promoure l’ocupació i el desenvolupament local efectiu al Camp de Tarragona.

La segona part de la jornada se centrarà en “Les Empreses d’Inserció i altres models al territori d’accés a la ocupació” i l’obrirà la ponència de Xavier Orteu, Director d’Insercoop, membre del Grup de Recerca en Educació Social (GRES), sobre les perspectives del mercat de treball per incorporar perfils en situació de vulnerabilitat. La secció seguirà amb una taula rodona sobre les empreses d’inserció del Camp de Tarragona amb la participació de la Fundació Formació i Treball, Eina Activa, el Consorci de la Serra de Llaberia i Nou Set SCCL.

Finalment, la tercera part de la jornada es centrarà en les “Experiències de col·laboració entre el tercer sector, el cooperativisme i l’administració pública generadores d’ocupació de qualitat.” Itziar Müller, ex-membre del grup de treball sobre clàusules socials de la Xarxa d’Economia Solidària de Terrassa, iniciarà aquest bloc amb una ponència sobre les novetats i les oportunitats de la nova Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic. Clourà l’acte una taula rodona on es presentaran tres casos d’èxit en el foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic local, a partir de l’aliança entre administració local, Tercer sector social i cooperativisme com són l’Associació Saó Prat del Prat de Llobregat, el Projecte NORAI de Fundació Surt i Impulsem SCCL del Barri del Raval de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Oriental amb el projecte “Emprendre en SAD”.

Programa complert: https://coopcamp.cat/esdeveniment/la-ocupabilitat-de-collectius-en-situacio-de-vulnerabilitat/