Us heu preguntat mai si a Tarragona pot existir un supermercat de productes de proximitat i gestionat per les sòcies consumidores? El proper dijous dia 8 de novembre es posarà la primera pedra per a que aquest fet pugui esdevenir una realitat en un futur.

Al Casal Popular Segeta de Foc es projectarà el documental on s’explica la historia del Park Slope Food Coop, un supermercat cooperatiu pioner situat a Brooklyn (EUA) i que funciona des de 1973.

A més, es presentarà el nou grup de consum “La Bajoca”. Una plataforma oberta a tothom que uneix a productors del Camp de Tarragona amb les persones consumidores dels diferents nuclis urbans. L’objectiu és facilitar uns productes de proximitat a un preu just tant pel productor com pel consumidor, tot evitant intermediaris i fent del consum quotidià quelcom més sa i sostenible.

Durant la presentació es podrà debatre i resoldre els dubtes que la iniciativa pugui despertar, així com aprendre pas a pas com fer-se sòcia o com fer les comandes.

La iniciativa la impulsen el grup de consum La Bajoca, l’Ateneu Cooperatiu CoopCamp, la Sageta de Foc i el MerCat Cooperatiu Ecològic.

L’acte és gratuït i començarà a les 18:30 h amb la projecció del documental. En acabat, cap a les 20:15 h, començarà la presentació del grup de consum amb la presència d’algunes productores i de membres del grup impulsor.