Les quatre  sessions formatives proposaran exercicis pràctics per facilitar eines, recursos i suport per poder oferir un bon servei de gestió i suport a l’administració d’empreses cooperatives.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona organitza l’Itinerari Formatiu Gestió i administració de Cooperatives per a professionals de gestories, assessories i consultories, que es durà a terme en 4 sessions entre  setembre i octubre a Mas Carandell (Reus). L’objectiu és facilitar eines, recursos i suport necessari per a prescriptors/es i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories per poder oferir un bon servei de gestió i suport a l’administració d’empreses cooperatives, un sector en creixement.

Des de l’any 2009, en plena crisi econòmica, fins ara a Catalunya s’ha passat de 3.900 a 4.200 cooperatives, i de 38.000 persones ocupades en cooperatives a 46.000. Una dada rellevant si es té en compte que el cooperativisme en alguns territoris encara està poc arrelat. Tot plegat s’atribueix a la tasca  que s’està duent a terme per part dels 14 ateneus cooperatius, agrupacions de cooperatives i administracions locals que despleguen en el territori les polítiques de foment de l’economia social i solidària.

La formació destinada als professionals de gestories, assessories i consultories s’ha organitzat a través de la demanda i interès del col·lectiu per conèixer a fons la gestió de les cooperatives. Les 4 sessions aniran a càrrec  del Col·lectiu Ronda, una cooperativa amb 45 anys de trajectòria, que acompanya a cooperatives, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre en l’àmbit laboral, comptable, fiscal, econòmic i de consultoria.

Els continguts  impartits inclouran la regulació de l’empresa cooperativa, el règim econòmic, fiscal i laboral, i finalment, línies i entitats de finançament per a cooperatives. Durant la primera sessió, el 17 de setembre de 15:30 h a les 19:30 h, es donarà a conèixer els principals avantatges de les cooperatives, de la mà de Sabrina Ejarque.

El dimecres 18 de setembre tindrà lloc la segona jornada que profunditzarà en el règim laboral amb Ernest Garcia, de les 15:30 h a les 19:30 h. La tercera sessió posarà sobre la taula el règim econòmic i fiscal el dilluns 30 de setembre de les 15:30 h a les 19:30 h amb Sabrina Ejarque.

L’última i quarta sessió comptarà amb Ernest Garcia i Jesús Carrión com a formadors per explicar el finançament de les cooperatives, el dimecres 2 d’octubre de les 15:30 h a les 19:30 h.

A banda d’aquestes sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, la metodologia del curs també inclou la realització d’una taula de treball que tindrà lloc al finalitzar la 4a sessió i que servirà per conèixer necessitats del sector amb l’objectiu d’elaborar un pla de treball per a satisfer-les.

Aquest itinerari compta amb el suport de Mas Carandell i de l’Il·lustríssim Col·legi Oficial de Graduats Socials.

La formació és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia a través de la web de Coopcamp.