La sessió comptarà amb les ponències d’agents del sector com la Dinamo Fundació, Sostre Cívic i Omplim els Buits

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp), juntament amb la Dinamo Fundació, ha organitzat pel dimarts 29 d’octubre una jornada per donar a conèixer el cooperativisme d’habitatges en sessió d’ús i els principals agents implicats a les administracions locals, sota el títol: El sistema d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. Exemples i eines per a l’administració local. Es tracta d’alternatives d’habitatge que han aparegut o crescut a Catalunya de forma paral·lela a la dificultat creixent que es viu per accedir a un habitatge digne.

L’objectiu de la sessió és oferir eines i recursos a les administracions públiques i locals per tal de promoure el cooperativisme d’habitatge al territori. La sessió tindrà lloc a la Sala Green de Tarragona Impulsa de Tarragona d’11h a 14h. Mitja hora abans de l’inici es donarà la rebuda a les participants per donar pas, tot seguit, a la presentació de la jornada i a una introducció sobre el context actual de l’habitatge cooperatiu a càrrec de CoopCamp.

A les 11:10h La Dinamo Fundació presentarà el seu estudi “Cap a l’escalabilitat de l’habitatge cooperatiu en règim d’ús a través de la col·laboració público-cooperativa”. Després del descans de les 12h tindrà lloc la  ponència  de Sostre Cívic «L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a Catalunya: xifres i exemples de bones pràctiques». Finalment, la cooperativa d’habitatges de lloguer assequible «Omplim Els Buits» presentarà la seva estratègia   de mobilització d’habitatge buit. Finalment es donarà pas a una ronda de preguntes i atencions personalitzades per part de les entitats a les administracions públiques interessades a aprofundir sobre el tema.

La sessió és gratuïta  amb inscripció prèvia en aquest enllaç.