L’objectiu és donar eines i recursos perquè puguin oferir un bon servei de gestió i suport a l’administració d’empreses cooperatives, un sector en creixement

Des de 2009, en plena crisi econòmica, fins ara a Catalunya s’ha passat de 3.900 a 4.200 cooperatives, i de 38.000 persones ocupades a 46.000. Una dada rellevant si es té en compte que el cooperativisme encara està poc implantat en segons quins territoris. Tot plegat gràcies a la tasca que s’està fent per part dels 14 ateneus cooperatius, agrupacions de cooperatives i administracions locals. Totes elles treballen per desplegar en el territori les polítiques de foment de l’economia social i solidària.

Aquest itinerari vol donar recursos a les professionals de les gestories, assessories, consultories i notaries. L’objectiu és facilitar la gestió d’aquestes cooperatives.

Un itinerari del 16 de setembre al 6 d’octubre

La primera sessió de l’itinerari tindrà lloc aquest dimecres 16 de setembre i tractarà els principals avantatges de les cooperatives. L’endemà, dijous, s’abordarà el règim econòmic i fiscal. La tercera sessió s’impartirà el dimarts dia 22 tractant el règim laboral. Les dues darreres sessions tindran lloc el 29 de setembre i el 6 d’octubre. Es parlarà del finançament de les cooperatives i de la opció de transformació, fusió, escissió i liquidació de les empreses.

Les sessions es realitzaran de 16 a 19,30 h a les instal·lacions de Mas Carandell garantint totes les mesures de seguretat pel què fa a la Covid19. L’equip professional que impartirà la formació està format per sòcies treballadores de Col·lectiu Ronda, una cooperativa amb 45 anys de trajectòria, que acompanya a cooperatives, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre en l’àmbit laboral, comptable, fiscal, econòmic i de consultoria.

A més d’aquestes sessions formatives, participatives i orientades a la pràctica, la metodologia del curs també inclou la realització d’una taula de treball que tindrà lloc al finalitzar la 5a sessió i que servirà per conèixer les necessitats del sector amb l’objectiu d’elaborar un pla de treball que permeti definir accions per satisfer-les.

La participació a aquest itinerari formatiu és gratuït però és necessària la inscripció prèvia. Inscriviu-vos aquí!

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya són espais de trobada i serveis de referència al territori per fomentar l’economia social, solidària i cooperativa, en el marc del Programa d’Economia Social promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.