Els premis han reconegut l’alumnat de 4t d’ESO, Cicles Formatius de Grau Superior i Batxillerat que durant el curs passat van desenvolupar treballs sobre cooperativisme

En aquesta primera edició, organitzada per la Fundació Roca i Galès i l’Ateneu CoopCamp, s’han premiat 3 categories:

  • Millor treball grupal sobre cooperativisme de 4t d’ESO
  • Millor treball de projecte sobre cooperativisme de Cicles Formatius de Grau Superior
  • Millor treball de recerca de Batxillerat

El certamen s’emmarca en un pla d’actuacions dirigides a fomentar el coneixement del cooperativisme i l’economia social i solidària entre l’alumnat de secundària i a introduir, als instituts, continguts per analitzar l’economia i l’emprenedoria des dels principis de democràcia, igualtat i el bé comú.

Més de 20 instituts del Camp de Tarragona reben l’assessorament de l’Ateneu CoopCamp per programar tallers sobre cooperativisme, fer visites a cooperatives del territori o impulsar cooperatives d’alumnes. La recent creació dels Premis ha permès fer un pas més en la introducció del cooperativisme a les aules i, alhora, reconèixer la feina dels instituts i docents que aposten per oferir continguts sobre les economies transformadores.

Les premiades d’aquesta primera edició

1r Premi al millor treball de recerca sobre cooperativisme de Batxillerat

Treball: Les cooperatives agrícoles, les arrels d’un poble. LLEGEIX-LO!

Alumne: Oriol Gómez

Institut: Joan Guinjoan (Riudoms)

1r premi al millor treball de grupal de 4t d’ESO

Treball: La cooperativa “La caseta de l’arbre”. LLEGEIX-LO!

Alumnes: Yoursra Chaouch, Lucia Guindo, Marta Mulet, Sara Torres i Cecília Vega

Institut: Joan Guinjoan (Riudoms)

1r Premi al millor treball de projecte sobre cooperativisme de CFGS

Treball: La cooperativa “Dignidart”. LLEGEIX-LO!

Alumnes: Zina Dahas, Cristian Mera, Roland Mimi, Maribel Rojas, Lewis White

Institut: ESiT FP – Escola Joan XXIII (Tarragona)

Lluís Carreras i Gerard Nogués, en representació de la Fundació Roca i Galès i CoopCamp respectivament, han estat els encarregats de lliurar els guardons consistents en un val de compra de 250€ de la cooperativa Abacus, per a cadascun dels projectes premiats.

A més a més, els instituts Joan Guinjoan de Riudoms i l’ESiT Escola Joan XXIII de Tarragona també han rebut un val de compra de 150€ de la cooperativa Abacus, una subscripció anual a la Revista Cooperació Catalana i un lot de bibliografia editada per la Fundació Roca i Galès sobre el cooperativisme català.

En les properes setmanes es donaran a conèixer les bases de la segona edició del premis, que reconeixeran els treballs elaborats durant el curs 2020-21